TURISTIČNO ZAVAROVANJE

Da, odslej ga lahko uredite prav v vsaki poslovalnici Gorenjske banke. Preverite, kaj vse je za izjemno ugodno premijo vključeno v paketu GRAWE Turist!
več

Do računa prek spleta.

Naročite svoj bančni račun prek spleta in si zagotovite za več kot 100 evrov ugodnosti. Formalnosti urejene v le treh korakih.
več

GBToken - mobilna aplikacija za varne spletne nakupe

Kranj, 5. julija – Kot prva med slovenskimi bankami je Gorenjska banka včeraj svojim komitentom v uporabo ponudila nov način avtentikacije nakupa v varnih spletnih trgovinah. Gre za mobilno aplikacijo GBToken, s katero uporabnik enkratno osebno številko za varen spletni nakup ustvari kar s pomočjo mobilnega telefona.
Prenosnega čitalnika, naprave, ki ste jo za nakup na varnih spletnih mestih potrebovali doslej, po novem ne potrebujete več. Njegovo funkcijo prevzema cenejši, udobnejši in enostavnejši GBToken, ki si ga lahko namestite na mobilni telefon in bo torej ves čas pri roki.

Mobilna aplikacija GBToken deluje na vseh mobilnih napravah, ki uporabljajo operacijski sistem Android ali iOS. Uporabniki jo lahko na svoje mobilne telefone naložijo sami, in sicer iz namenskih spletnih trgovin Google Play in App Store.

Za sam vklop aplikacije pa je potrebna še aktivacijska številka, ki jo uporabniku dodeli Gorenjska banka. Aktivacijsko številko si vsak komitent lahko pridobi tako, da banki odda podpisano vlogo za uporabo aplikacije.

Aplikacijo GB Token lahko uporabljate za spletne nakupe s karticami Activa Maestro in Activa MasterCard, ne glede na to, ali gre za osebno kartico (fizične osebe) ali za poslovno kartico (pravne osebe).

Aplikacijo GBToken je razvila družba Intesa Sanpaolo Card, Gorenjska banka pa jo je kot prva slovenska banka ponudila v uporabo komitentom. ˝Delež uporabnikov pametnih telefonov med našimi komitenti je visok in stalno raste. Z aplikacijo bo zanje spletni nakup še bolj enostaven, za razliko od prenosnega čitalnika pa je telefon tudi vselej pri roki,˝ pravi Peter Kavčič iz Sektorja poslov z občani in hkrati dodaja, da komitenti do konca leta lahko pričakujejo še nekaj podobnih novosti, ki jim bodo olajšale poslovanje. 
Uporabniški priročnik z navodili za prevzem, vklop in uporabo aplikacije GBToken je na voljo na tej povezavi, podrobnejše informacije o varnostnem mehanizmu MasterCard SecureCode pa najdete tukaj.