ZBIRAMO PONUDBE

za nakup nepremičnin. Je to lahko dobra poslovna priložnost? Preverite pogoje in ostale podrobnosti razpisa!
več

Kako me vidi banka?

Vas zanima, kako banka ugotavlja vašo boniteto, kako presoja, če ste sposobni najeti posojilo? Preverite. 
več

Novice

20.12.2016

Gorenjska banka je ena od šestih bank, ki je z družbo Unior podpisala pogodbo o dolgoročnem sindiciranem posojilu.

V konzorciju šestih bank, ki je z družbo Unior podpisal pogodbo o dolgoročnem sindiciranem posojilu je tudi Gorenjska banka. Posojilo v višini 112,8 milijonov evrov je eno večjih sindiciranih posojil v slovenskem bančnem prostoru.
21.10.2016

Gorenjska banka in Hypo Alpe-Adria-Leasing podpisala pogodbo o prevzemu pogodbenega portfelja in družbe

Gorenjska banka d.d. in Addiko Bank d.d. sta skupaj s svojima hčerinskima družbama GB Leasing d.o.o. in Hypo Alpe-Adria-Leasing d.o.o. podpisali pogodbo, s katero je Gorenjska banka od Hypa prevzela portfelj približno 9 tisoč pogodb o finančnem najemu premičnin. V nadaljevanju bo prevzela tudi lastništvo nad družbo Hypo.
29.09.2016

Obvestilo za uporabnike spletne banke Link c

Vse izdajatelje e-računov obveščamo, da se standard 1.5 e-slog od 1.1.2017 dalje ne bo več uporabljal. V uporabi bosta e-slog 1.6 in e-slog 1.6.1. Spremembe morajo upoštevati vsi izdajatelji e-računov oziroma vse pravne in fizične osebe, ki prek bank pošiljajo e-račune v javni sektor (UJP).
23.09.2016

Gorenjska banka na konferenci Združenja poslovnih finančnikov Slovenije

"Pravila so se spremenila, a niso sama sebi namen. Njihov cilj je povrniti zaupanje v finančni sistem, ki je ključen za stabilno gospodarstvo", je bilo temeljno sporočilo sicer širše vsebine, s katero se je v letošnjo konferenco ZPFS vključila Gorenjska banka.
05.07.2016

GBToken - mobilna aplikacija za varne spletne nakupe

Kranj, 5. julija – Kot prva med slovenskimi bankami je Gorenjska banka včeraj svojim komitentom v uporabo ponudila nov način avtentikacije nakupa v varnih spletnih trgovinah. Gre za mobilno aplikacijo GBToken, s katero uporabnik enkratno osebno številko za varen spletni nakup ustvari kar s pomočjo mobilnega telefona.
04.07.2016

Na trgu lizinga odslej aktivna tudi družba GB Leasing

Kranj, 4. julija – Ponudbeni portfelj Gorenjske banke po novem vključuje tudi leasing premičnin. Zanj se je mogoče dogovoriti na več kot 500 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, med drugim tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW. Družba GB Leasing, ki storitve izvaja v imenu in za račun matične Gorenjske banke, je namreč ekskluzivni zastopnik BMW Financial Services v Sloveniji.
23.05.2016

Na skupščini Gorenjske banke potrjeni vsi predlagani sklepi

Delničarji Gorenjske banke so se na današnji skupščini seznanili s poslovanjem banke v letu 2015, upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnico ter potrdili predlog, po katerem ustvarjeni bilančni dobiček banke v višini 1,38 milijona evrov ostaja nerazporejen. V nadzorni svet Gorenjske banke so izvolili tri nove člane: Jeleno Galić, Aleša Aberška in Domna Trobca.
22.04.2016

30. skupščina Gorenjske banke d.d., Kranj

Uprava Gorenjske banke d.d., Kranj, Bleiweisova cesta 1, Kranj na podlagi 14. člena Statuta Gorenjske banke d.d., Kranj sklicuje 30. Skupščino Gorenjske banke d.d., Kranj, ki bo v ponedeljek, dne 23.5.2016 ob 9. uri v sejni sobi št. 15 Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, v Kranju
05.04.2016

Banka Slovenije: Gorenjska banka odpravila potencialni notranji kapitalski primanjkljaj

Danes je Gorenjska banka prejela Odločbo, s katero Banka Slovenije ugotavlja, da so bile kršitve, ugotovljene v Odredbi z dne 26. februarja lani, odpravljene. Gorenjska banka je namreč z notranjimi ukrepi in uspešno dokapitalizacijo v celoti odpravila ugotovljeni potencialni kapitalski primanjkljaj ter tako izpolnila zahteve regulatorja.
04.04.2016

Tudi mi smo čistili Kranj!

V največji čistilni akciji na Gorenjskem ˝Očistimo Kranj - Kranj ni več usran!˝, je letos sodelovalo prek štiri tisoč prostovoljcev, ki so jih koordinatorji Zveze tabornikov občine Kranj razporedili v 43 čistilnih ekip. Med njimi je bila tudi ekipa Gorenjske banke, ki je temeljito očistila okolico trgovskega kompleksa na Savskem otoku.