Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Kartica Modra Credit

Spoznajte nove kartice z odloženim plačilom Mastercard

V sklopu prenove kartičnega poslovanja smo v Gorenjski banki za vas oblikovali novo kartico z odloženim plačilom Mastercard, splošno poznano kot kreditno kartico. V oktobru prejmete po pošti novo kartico z odloženim plačilom Mastercard, ki nadomesti vašo obstoječo kartico z odloženim plačilom Activa Mastercard.   

 

Velja naslednje:

 • nova kartica z odloženim plačilom Mastercard nadomešča obstoječo kartico z odloženim plačilom Activa Mastercard.

Menjava kreditnih kartic

 

 • nova zlata kartica z odloženim plačilom Mastercard nadomešča obstoječo zlato kartico z odloženim plačilom Activa Mastercard.

Nova kreditna kartica Mastercard

 

Kaj vam omogoča nova kartica z odloženim plačilom Mastercard?

 • širša sprejetost na spletu, bankomatih in prodajnih mestih z oznako Mastercard,
 • brezstično in brezgotovinsko plačevanje doma in po svetu,
 • enostavno in varno plačevanje na spletu, kjer vaše spletne nakupe dodatno potrjujete le s pomočjo mobilne banke Link m,
 • vključuje avtomatsko nezgodno zavarovanje imetnika kartice ter vam tako prinaša več finančne varnosti ob morebitni nezgodi,
 • nastale obveznosti poravnate enkrat mesečno, za datum plačila pa izberete 8., 18 ali 28. v mesecu,
 • nudi možnost obročnega nakupovanja,
 • porabo lahko kadarkoli in kjerkoli spremljate preko spletne banke Link.

 

Kdaj prejmete novo kartico z odloženim plačilom?

Novo  kartico z odloženim plačilom Mastercard prejmete po pošti v oktobru. Številka nove kartice je navedena v spletni in mobilni banki takoj, ko jo za vas pripravimo v našem zalednem sistemu. Kmalu po objavi nove kartice z odloženim plačilom Mastercard v Link m in Link, jo lahko pričakujete še v vašem poštnem nabiralniku. Da boste lahko spremljali porabo tako na stari kot na novi kartici, bosta določeno obdobje obe kartici z odloženim plačilom objavljeni v spletni in mobilni banki. 

 

Kako aktivirate kartico?

Vaša nova kartica z odloženim plačilom Mastercard je zaradi varnosti neaktivirana. Kartico podpišite na hrbtni strani in jo aktivirajte s prvo stično transakcijo na bankomatu, ko kartico vstavite v režo bankomata, vnesete PIN kodo in opravite vpogled v stanje. S tem aktivirate tudi možnost brezstičnega plačevanja. Na bankomatu je storitev vpogled v stanje s kartico z odloženim plačilom brezplačna, medtem ko so ostale storitve obračunane skladno s trenutno veljavno tarifo.

1

Kartico podpišite na hrbtni strani.

2

Obiščite najbližji bankomat in kartico vstavite v režo bankomata.

3

Vnesite PIN kodo in opravite vpogled v stanje.

Priporočamo, da vašo novo kartico z odloženim plačilom pričnete uporabljati takoj po prejemu. Po preteku roka, zapisanega na poslanemu dopisu, bo obstoječa kartica avtomatično prenehala delovati, zato vam svetujemo, da vašo novo kartico aktivirate čim prej. Ob aktivaciji nove kartice Mastercard vam bo vaša dosedanja kartica avtomatično zapadla, zato jo morate obvezno uničiti na način, da jo prerežete čez magnetno stezo in čip ali vrnete banki.

Pomemben napotek

Ker se spreminjajo podatki o vaši novi kartici z odloženim plačilom Mastercard, je potrebno spremeniti kartične podatke na vseh e-platformah, kjer imate shranjene podatke o obstoječi kartici z odloženim plačilom.

 

Kako poteka obročno nakupovanje z novo kartico z odloženim plačilom?

Imetniki kartice z odloženim plačilom Mastercard lahko razdelite nakup na obroke na spletu ter vseh prodajnih mestih v Sloveniji in tujini, ki so označena za sprejemanje Mastercard kartic. Za nakup na obroke se lahko enostavno odločite po opravljenem nakupu, dodatno dogovarjanje s trgovcem ni potrebno. Najnižja vrednost nakupa, ki jo lahko razdelite na obroke je 50 evrov, najnižja vrednost obroka pa 10 evrov. Odločite se lahko za 2 do 12 obrokov.

Kako poteka nakupovanje na obroke?

S kartico z odloženim plačilom Mastercard opravite nakup na običajen način.
Pokličite v klicni center Gorenjske banke, na telefonsko številko +386 4 20 84 105, in se dogovorite za razdelitev plačila na obroke.
Izberete število obrokov, v katerih bi radi poravnali svoje obveznosti.

Razdelitev plačila na obroke lahko uredite po telefonu najkasneje v roku 3 dni od datuma opravljene transakcije. Če ne pokličete v klicni center v navedenem roku in potrdite razdelitve nakupa na obroke, se nakup poravna v celoti v enem obroku.

Alternativno lahko za aktivacijo obročnega plačevanje pošljete SMS sporočilo na številko 051 406 600, pri čemer navedete sledeče podatke:

 • ime priimek,
 • zadnje 4 številke kartice,
 • znesek nakupa, datum in naziv prodajnega mesta ter
 • število obrokov, v katerih želite poravnati svoje obveznosti.

Zapadli obroki v tekočem obračunskem obdobju na trenutni kartici z odloženim plačilom Activa Mastercard so do aktivacije nove kartice avtomatično odtegnjeni na izbran datum v mesecu in se ne prenašajo na novo kartico. Nezapadli obroki pa so avtomatično preneseni na novo kartico, odplačevanje poteka normalno do zadnjega nezapadlega obroka, kot do sedaj. V primeru, da s staro kartico Activa Mastercard opravite obročne nakupe po prejetju nove kartice, vam bomo te obroke do 5. 11. 2021 prenesli na novo kartico z odloženim plačilom Mastercard.

Kdaj se preneseni obroki, ki ste jih aktivirali z Activa Mastercard kartico, prikažejo na novi kartici z odloženim plačilom Mastercard?

Obroki, ki ste jih aktivirali z obstoječo kartico Activa Mastercard, bodo preneseni na novo kartico z odloženim plačilom Mastercard ter bodo vidni s koncem vašega obračunskega obdobja, glede na izbran datum zapadlosti. Obroki, opravljeni z novo kartico z odloženim plačilom Mastercard, pa bodo vidni v nekaj dneh po opravljenem nakupu.

 

Kako poteka obračunavanje članarine pri kartici z odloženim plačilom?

Strošek članarine za novo kartico z odloženim plačilom Mastercard ostaja nespremenjen. Zaradi migracije bo strošek obračunan v dveh transakcijah: v prvi bo zaračunana celoletna članarina za kartico, medtem ko bo v drugi odštet sorazmerni znesek glede na datum, ko je bila zaračunana članarina na obstoječi kartici. Posledično bosta na izpisku razvidni dve transakciji za članarino, medtem ko se skupni strošek članarine za kartice z odloženim plačilom ne spreminja.

 

Kako se obračuna poraba v teku migracije?

Poraba v tekočem obračunskem obdobju na trenutni kartici z odloženim plačilom Activa Mastercad bo do aktivacije nove kartice avtomatično odtegnjena na izbran datum v mesecu in se ne prenaša na novo kartico. V tem obdobju prejmete izpisek tako za obstoječo kot novo kartico z odloženim plačilom.

Za vsa dodatna vprašanja in pomoč so vam na voljo strokovni in prijazni svetovalci preko e-naslova [email protected] ali telefonske številke +386 4 20 84 105.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

 • 04 20 84 312
 • info@gbkr.si
 • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

 • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica