USB-ključ za varno hranjenje digitalnih potrdilKljučna prednost hrambe potrdila na USB-ključu je praktična uporaba, saj do spletne banke Link lahko dostopate kjerkoli in kadarkoli, z vseh računalnikov z novejšimi operacijskimi sistemi Microsoft Windows.

Pametni USB-ključ Gemalto

  • Je naprava za varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil.
  • Digitalnega potrdila, ki je shranjeno na pametnem USB ključu, ni mogoče prenesti na disk računalnika, kjer bi se ga lahko zlorabilo.
  • Na pametni USB-ključ je možno shraniti do 15 digitalnih potrdil dolžine do 2048 bit.


Oprema, potrebna za delovanje pametnega USB ključa

  • Pametni USB ključ deluje v operacijskih sistemih Windows 7 ali novejši, Mac OS in Linux, vendar digitalni podpis deluje samo v okolju Windows.
  • Za uporabo v brskalniku Internet Explorer, v okolju Microsoft Windows, namestitev dodatne programske opreme običajno ni potrebna. Gonilniki, potrebni za delovanje, so v novejših operacijskih sistemih Microsoft Windows že vgrajeni oziroma se namestijo prek storitve Windows Update.
  • V operacijskih sistemih Linux in Mac OS ter brskalnikih Firefox je uporaba mogoča z namestitvijo programske knjižnice PKCS#11. Postopek namestitve je običajno hiter in enostaven.

 

Navodila za uporabo in pripomočki za namestitev

 

 

 

“Uporaba pametnega ključa USB je mogoča le z vnosom kode PIN. V primeru, da petkrat zaporedoma vpišete napačen PIN, se USB-ključ samodejno zaklene. Odklenete ga le s kodo PUK. ”

Prijavite se na koristne nasvete

Z vnosom e-naslova ali telefonske številke se strinjate, da vam pošljemo odgovor ali vas pokličemo in vas obveščamo o novostih

Kredit vam lahko uresniči
vaše želje že sedaj.

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite na 04 20 84 101

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.