MasterCard SecureCode: mehanizem za varno spletno plačevanjeMasterCard SecureCode je mehanizem, ki zagotavlja varno plačevanje spletnih nakupov s plačilnimi karticami. Spletni nakup opravimo tako, kot smo vajeni, s to razliko, da ob plačilu namesto podatkov o kartici trgovcu pošljemo posebno enkratno geslo, s katerim potrdimo avtentičnost nakupa.

 

----------------------------------------------------------------------------

Spletne strani tistih trgovin, ki zagotavljajo varno spletno plačevanje, prepoznamo po tem, da so označene z logotipom MasterCard SecureCode:

V tem primeru je ob plačilu s kartico poleg podatkov o kartici potrebno vpisati še enkratno 8-mestno osebno geslo, ki ga ustvarite s pomočjo prenosnega čitalnika ali mobilne aplikacije GBToken.

----------------------------------------------------------------------------

 

Varnostni mehanizem MasterCard Securecode je za varno spletno plačevanje s plačilnimi karticami razvil mednarodni kartični sistem MasterCard. S tem je odpravil pomisleke v zvezi z varnostjo spletnih kartičnih plačil. 

 

V spletnih trgovinah, ki so opremljene s tem varnostnim mehanizom in so zato tudi označene z logotipom MasterCard SercureCode, lahko kupujete vsi imetniki ali pooblaščeni uporabniki plačilnih kartic Activa MasterCard (klasična in predplačniška kartica), v nekaterih primerih pa je spletno plačilo mogoče opraviti tudi z debetno kartico Activa Maestro

 

Ob plačilu spletnega nakupa s kartico se kot imetnik kartice (ali njen pooblaščeni uporabnik) ne predstavljate več s številko plačilne kartice, ampak z enkratno osebno številko oz. geslom. To enkratno osebno številko ustvarite bodisi s prenosnim čitalcem ali pa z mobilno aplikacijo GBToken.

 

Postopek je enostaven: 

  1. Opravite spletni nakup pri sodelujočem SecureCode-trgovcu, tako kot ste vajeni.
  2. Vnesite podatke o kartici, s katero želite izvesti transakcijo. Podatki, ki jih vnesete na tej strani, niso vidni spletnemu trgovcu.
  3. Pojavi se okno vaše banke, ki zahteva potrditev nakupa z vnosom SecureCode enkratnega gesla. Geslo generirate s pomočjo prenosnega čitalca ali aplikacije GBToken.
  4. Banka potrdi vašo avtentikacijo s SecureCode enkratnim geslom, vaš nakup pa je takoj zatem zaključen.

 

Če torej želite kupovati prek varnih spletnih trgovcev oziroma v vse bolj številnih spletnih trgovinah, ki nosijo oznako MasterCard SecureCode, poleg plačilne ali predplačniške kartice Activa MasterCard potrebujete še enega od naslednjih treh mehanizmov za ustvarjanje enkratnih osebnih gesel:

 

GBToken, aplikacija za pametne telefone (Android ali iOS)

 

Gemalto, prenosni čitalec za ustvarjanje enkratnih osebnih gesel

 

Vasco, prenosni čitalec za ustvarjanje enkratnih osebnih gesel

 

Izbrani prenosni čitalec vam je na voljo v vseh poslovalnicah Gorenjske banke, lahko pa ga naročite tudi prek spletne banke Link. Prek Linka ali v poslovalnicah se lahko dogovorite tudi za aktivacijo aplikacije GBToken. 

 

Cenik

Prijavite se na koristne nasvete

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam na vpisan e-naslov pošiljamo koristne nasvete, novosti glede bančnih storitev in ugodnosti.

Informacije glede uporabe mojih osebnih podatkov: upravljavec Gorenjska banka d.d., Kranj | pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov, DPO | kateri podatki se obdelujejo | pravna podlaga za obdelavo podatkov | namen obdelave podatkov | obdobje hrambe podatkov | prostovoljnost posredovanja podatkov | posredovanje podatkov izven upravljavca | moje pravice | preklic privolitve in posledice | postopek uveljavljanja pravic | varstvo podatkov | več informacij

Kredit vam lahko uresniči
vaše želje že sedaj.

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite na 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.