Novica

5 nasvetov za družinske člane upokojencev v času koronavirusa

5 nasvetov za družinske člane upokojencev v času koronavirusa

Želimo prispevati k zaustavitvi širjenja koronavirusa, zato smo za vas pripravili 5 nasvetov, kako družinski člani lahko pomagate starejšim v primeru bančnih opravil.

 

Ker se bliža dan izplačila pokojnin, vas dodatno pozivamo, da poslovalnice obiščete le v primeru neodložljivih opravkov.

 

Dvig pokojnine marsikateremu upokojencu prinaša občutek varnosti. Ključno je, da pomirite vaše starše ali stare starše, da je denar kljub temu, da ga nimajo pri sebi, na varnem na njihovem bančnem računu. Prihranimo jim pot v poslovalnico, da se ne bodo po nepotrebnem izpostavljali okužbi s koronavirusom, saj so prav starejši posamezniki med najbolj ogroženimi skupinami za okužbo.

 

1. Pooblaščenec na računu

 

V primeru, da ste pooblaščeni za račun vaših staršev ali starih staršev, lahko opravite vse bančne opravke namesto njih. Plačajte položnice v lastni spletni banki Link ali mobilni banki Link M. Če si vaši bližnji želijo nekaj gotovine pri sebi, lahko opravite dvig gotovine na bankomatu, s tem pa vašim bližnjim prihranite obisk poslovalnice.

 

2. Dvig gotovine in plačilo položnic opravite na bankomatu

 

V kolikor niste pooblaščeni za račun vaših najbližjih, jim svetujte ali pomagajte opraviti dvig gotovine na izbranih bankomatih Gorenjske banke, kjer je tako dvig gotovine kot plačilo položnic brezplačno. Takrat lahko upokojenci obenem preverijo tudi stanje na računu.

 

3. Na starejše prenesite digitalno znanje

 

V kolikor živite z vašimi starši ali starimi starši, z njimi delite svoje digitalno znanje. Pomagajte jim namestiti spletno banko Link ter jim razložite, kako deluje. V tem času v Gorenjski banki dobivamo veliko pozitivnih odzivov starejših, ki so v času priporočil #ostanidoma osvojili osnove elektronskega bančništva. Kakor starejša generacija na mlajše prenaša svoje znanje, lahko mlajša generacija s prenosom digitalnih znanj v tem času veliko naredi za starejše ter jih s tem obvaruje pred potencialno okužbo s COVID – 19.

 

4. Nakupovanje na spletu in brezstično plačevanje

 

V kolikor je mogoče, opravite nakupe prek spleta in naročite dostavo staršem in starim staršem na dom. Starejšim svetujte čim manjše rokovanje z gotovino. Razložite jim, da je brezstično kartično plačevanje enako ali bolj varno kot plačevanje z gotovino. Stanje in promet vedno lahko preverijo na izpisku, ki ga prejmejo v začetku meseca, v spletni banki Link, v mobilni banki Link M in na bankomatu.

 

5. Obisk poslovalnice le ob neodložljivih obveznostih

 

Vašim staršem ali starim staršem razložite, da naj poslovalnico obiščejo le ob nujnih primerih. Pred tem jim pomagajte preveriti aktualne urnike poslovalnic. Ob obisku poslovalnice jim predajte priporočila ob obisku poslovalnice.

 

 

Pomembno je, da pazimo drug na drugega, v trenutnih razmerah še posebej na starejše. Povejmo jim, da z veseljem namesto njih opravimo vsakdanje bančne posle, saj jih ne želimo izpostavljati tveganjem okužbe. Obenem jih opozorimo, naj bančne opravke zaupajo le najbližjim članom svoje družine ter jih tako zavarujmo pred morebitnimi zlorabami.

Prejšnja novica  
23.03.2020

V okviru varnega poslovanja v času koronavirusa začasno zapiramo vrata dodatnih štirih poslovalnic

V Gorenjski banki z dnem 24. 3. 2020 uvajamo dodatne preventivne ukrepe za preprečitev širjenja z okužbo COVID – 19.

več
Naslednja novica  
30.03.2020

Brezplačno plačilo položnic na izbranih bankomatih Gorenjske banke v Sloveniji

V trenutni situaciji vzpostavljamo in omogočamo enostavna bančna opravila brez obiska poslovalnic.

več
Preberite tudi  
27.10.2020

Nasveti in priporočila ob obisku poslovalnic v času koronavirusa

V kolikor imate v poslovalnici neodložljive bančne opravke vam priporočamo, da se držite naslednjih priporočil in nasvetov ob obisku.

več
 
30.03.2020

Brezplačno plačilo položnic na izbranih bankomatih Gorenjske banke v Sloveniji

V trenutni situaciji vzpostavljamo in omogočamo enostavna bančna opravila brez obiska poslovalnic.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.