Novica

AIK Banka prevzela celotno lastništvo nad Gorenjsko banko

AIK Banka prevzela celotno lastništvo nad Gorenjsko banko

Sodišče v Kranju je sprejelo sklep, da se vse delnice Gorenjske banke, ki niso v lasti glavnega delničarja, prenesejo na glavnega delničarja AIK Banko.

 

Okrožno sodišče v Kranju je dne 3.6.2019 sprejelo sklep, da se na podlagi sklepa 33. skupščine delničarjev Gorenjske banke, opravljene dne 29.4.2019, vse delnice Gorenjske banke d.d., ki niso v lasti glavnega delničarja -  to je 6.166 delnic Gorenjske banke d.d., Kranj, ki so v lasti manjšinskih delničarjev  -  prenesejo na glavnega delničarja AIK Banko.

 

Na podlagi sprejetega sklepa skupščine družbe Gorenjska banka d.d., Kranj je glavni delničar uveljavil svojo pravico do izključitve manjšinskih delničarjev družbe Gorenjska banka d.d.,Kranj, ki so imeli v lasti 1,733 % delnic z glasovalno pravico, vse v skladu s 384. členom ZGD-1.

 

Glede na navedeno, je AIK Banka s tem prevzela celotno lastništvo nad Gorenjsko banko d.d., Kranj.

Prejšnja novica  
30.05.2019

Vabimo vas na B2B seminar: Storitve za poslovanje v Srbiji

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT pod pokroviteljstvom Gorenjske banke organizira seminar o različnih vidikih podpore in storitev za poslovanje slovenskih podjetij s Srbijo.

več
Naslednja novica  
05.06.2019

15 milijonov evrov za naložbe v raziskave, razvoj in inovacije preko Gorenjske banke

Podjetja do finančnih sredstev Sklada skladov po novem tudi preko Gorenjske banke

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.