Novica

Mario Henjak imenovan za predsednika uprave Gorenjske banke

Mario Henjak imenovan za predsednika uprave Gorenjske banke

NS Gorenjske banke je za predsednika uprave imenoval gospoda Maria Henjaka. Mandat mu nastopi z dnem pridobitve dovoljenja Banke Slovenije, za katerega je že zaprosil.

 

Na svoji 60. seji je NS Gorenjske banke za predsednika uprave banke imenoval gospoda Maria Henjaka. Po pridobitvi licenc bo uprava tričlanska, poleg gospoda Henjaka, bosta delo nadaljevala dosedanja članica uprave gospa Mojca Osolnik Videmšek in gospod David Benedek.

 

Gospod Mario Henjak se je rodil v Šibeniku na Hrvaškem in ima 22 let delovnih izkušenj v bančništvu in pri vodenju mednarodnih bančnih skupin v regiji. Deloval je v Banki Koper (Intesa SanPaolo) v Sloveniji, PBZ (Intesa SanPaolo) na Hrvaškem in bil od leta 2013 v Sberbank Hrvaška, kjer je do januarja 2018 opravljal funkcijo predsednika uprave.

 

Na ekonomski fakulteti v Zagrebu je zaključil magistrski študij. Svoje znanje je nato izpopolnjeval na mednarodnem Executive programu INSEAD in na London Business School. Njegove najmočnejše strokovne kompetence so zelo dobro poznavanje bančništva, financ in poslovanja v mednarodnem okolju. G. Henjak bo zaradi svojih izkušenj v velikih mednarodnih bančnih skupinah, izkušenj na področju poslovanja s prebivalstvom ter izkušenj v upravi banke v Sloveniji (Banka Koper) lahko pomembno pripomogel k uspešnemu nadaljnjemu razvoju Gorenjske banke.

Prejšnja novica  
05.09.2018

Pridružite se nam na konferenci ZPFS v Portorožu!

Tradicionalna letna Konferenca Združenja poslovnih finančnikov, namenjena je pregledu najbolj aktualnih tematik s področja poslovnih financ, bo letos v Portorožu na sporedu 13. in 14. septembra.

več
Naslednja novica  
12.09.2018

GB Leasing odslej s poslovno enoto tudi v Kranju

GB Leasing d.o.o., hčerinsko podjetje Gorenjske banke, je formiral poslovno enoto tudi v Kranju. Odslej v prostorih sedeža banke, v poslovalnici na Bleiweisovi cesti 1, delujeta dve pisarni.

več
Preberite tudi  
20.07.2018

Po 32. skupščini Gorenjske banke

Delničarji Gorenjske banke so se na današnji skupščini seznanili s poslovanjem banke v letu 2017 in potrdili predlog po katerem se del ustvarjenega dobička v višini dobrih 658 tisoč evrov razdeli kot dividenda.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.