Novica

Andrej Andoljšek konec marca zaključuje mandat predsednika uprave Gorenjske banke

Andrej Andoljšek konec marca zaključuje mandat predsednika uprave Gorenjske banke

Nadzorni svet Gorenjske banke je na seji dne 29. 01. 2018 obravnaval in tudi potrdil pobudo Andreja Andoljška, predsednika uprave Gorenjske banke, za predčasni zaključek mandata in sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

 

Andrej Andoljšek bo mandat oziroma delo v banki zaključil ob izteku prvega četrtletja, to je 31. marca 2018.  Da zagotovi nemoteno poslovanje, je skladno z zakonskimi določili in merili za prevzem funkcije nadzorni svet že imenoval nadomestnega člana oziroma novega predsednika uprave, in sicer Davida Benedeka, sedanjega predsednika nadzornega sveta banke. Mojca Osolnik Videmšek ostaja članica uprave banke. 

 

Andrej Andoljšek, ki je bil na čelo uprave Gorenjske banke za petletno obdobje imenovan 20. junija 2014, je odločitev o predčasnem zaključku mandata sprejel zlasti v luči pričakovanih sprememb v lastništvu, posledično pa v načinu vodenja in delovanja banke. 

 

Vodenje banke je kot tedanji predsednik nadzornega sveta Gorenjske banke, kot nadomestni član oz. predsednik uprave, sicer prevzel že v januarju 2014, ko je bila banka med drugim soočena tudi z Odredbo Banke Slovenije o ugotovljenih 328 milijonih potencialnega kapitalskega primanjkljaja. Banka ga je odpravila brez državne pomoči, temeljito je prenovila svoje delovanje ter izboljšala svojo poslovno uspešnost.

 

V prvih devetih mesecih letošnjega leta je tako ustvarila 10,4 milijona evrov operativnega dobička pred slabitvami in davki ter 4,7 milijona evrov neto dobička. Uspešna pa je bila tudi na ravni celotnega lanskega leta, o čemer bo poročala po obravnavi poslovnih rezultatov na naslednji seji nadzornega sveta. V primerjavi z letom prej je povečala vse ključne kategorije prihodkov, navkljub rasti pa ohranja visoko kapitalsko ustreznost in močan likvidnosti položaj. 

 

Prejšnja novica  
15.01.2018

Del naše ekipe odslej posluje v prostorih Dunajske vertikale na Dunajski 152 v Ljubljani

V prostore Dunajske vertikale v Ljubljani smo preselili oddelek, ki opravlja bančne posle za podjetja, podjetnike in zasebnike s področja osrednje Slovenije, ter oddelek za odkup terjatev oziroma faktoring. Telefonske številke ostajajo enake.

več
Naslednja novica  
14.02.2018

6,5 milijona evrov nerevidiranega čistega dobička v letu 2017

Gorenjska banka je po nerevidiranih podatkih v letu 2017 ustvarila 15,6 milijona evrov dobička iz rednega delovanja, oblikovala za 5,5 milijona oslabitev in rezervacij ter dosegla 10,1 milijona dobička pred davki.

več
Preberite tudi  
16.12.2014

David Benedek nov član nadzornega sveta

Delničarji Gorenjske banke so na današnji skupščini za člana nadzornega sveta banke s 5-letnim mandatom soglasno imenovali Davida Benedeka. Nadzorni svet Gorenjske banke d.d., Kranj, tako od danes naprej deluje v polni, 7-članski sestavi.

več
 
13.11.2017

Uspešna rast v prvih devetih mesecih

Gorenjska banka je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 10,4 milijona evrov operativnega dobička pred slabitvami in davki, kar je za 8 % več kot v enakem obdobju lani.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

OSEBNI BANČNI PAKETI
PREPROSTO. PREGLEDNO. BREZ PRESENEČENJ.
še danes

Bančne storitve, ki jih najpogosteje uporabljate, smo zajeli v štiri različne pakete. Preverite, kateri vam najbolj ustreza.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.