Novica

Bodite previdni - pojavljajo se poskusi zlorabe kreditnih kartic

Bodite previdni - pojavljajo se poskusi zlorabe kreditnih kartic

V zadnji dneh se je pojavilo več poskusov zlorab s svojevrstnim vzorcem. Preko lažnih DHL sporočil poskušajo spletni goljufi pridobiti podatke o plačilnih karticah.

 

Komitent banke najprej prejme elektronsko sporočilo, ki naj bi ga poslala dostavna služba DHL. Pod pretvezo, da je za nas prišel paket, nas pozivajo k plačilu stroškov poštnine v višini 3,80€. V sporočilu se nahaja lažna povezava do ponarejane spletne strani, ki od nas zahteva vnos podatkov iz kreditne kartice.

 

V izogib morebitnim zapletom bodite še posebej previdni in pozorni na sporočila, ki jih prejmete v vaš elektronski predal. V primeru, da prejmete takšno sporočilo s strani banke, vas prosimo, da ne odpirate povezav v sporočilu in ne posredujete podatkov o vaši plačilni kartici.

 

V kolikor ste kliknili na povezavo in na lažni spletni strani vnesli svoje podatke, nas  čimprej kontaktirajte. V Gorenjski banki smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@gbkr.si ali telefonske številke 04 20 84 312.

Prejšnja novica  
07.07.2020

Uporaba plačilnih kartic na počitnicah v tujini

Še posebej v obdobju počitnic vas želimo opozoriti na pravila o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami ter o uporabi POS terminalov in bankomatov. V nadaljevanju navajamo nekaj osnovnih nasvetov.

več
Naslednja novica  
20.07.2020

Stroške počitnic lahko razdelite na obroke

V Gorenjski banki lahko s kreditno kartico plačujete na obroke in počitnikujete brezskrbno.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.