Novica

Bonitetna agencija Fitch pozitivno ocenjuje stabilizacijo lastništva Gorenjske banke

Bonitetna agencija Fitch pozitivno ocenjuje stabilizacijo lastništva Gorenjske banke

Mednarodna bonitetna agencija Fitch je v svoji bonitetni oceni Gorenjske banke ugotovila, da je banka v zadnjem obdobju izboljševala kvaliteto sredstev, zagotavljala stabilno donosnost, imela stabilne vire in likvidnost.

 

Gorenjska banka je ohranila dolgoročno oceno kreditnega tveganja (Long-Term Issuer Default Rating – IDR) BB- z oceno stabilnih prihodnjih izgledov (STABLE). Ocena vitalnosti (Viability Rating) je »bb-«.

 

Bonitetna ocena odraža jasen poslovni model banke, ki temelji na opravljanju tradicionalnih bančnih poslov, dobro opredeljeni strategiji, zmernosti pri prevzemanju tveganj, ki jih primerno obvladuje, močan likvidnostni položaj in kapitalsko ustreznost.

 

Fitch po uspešno izvedenem prevzemu s strani kapitalsko močne AIK Banke pozitivno ocenjuje stabilizacijo lastništva banke in vpliv na dolgoročno bonitetno oceno banke in umika oceno Support Rating Floor (SFR).

Prejšnja novica  
16.04.2019

Gorenjska banka ponovno v Kopru

Gorenjska banka je ponovno prisotna v Kopru, in sicer na lokaciji Cesta Zore Perello-Godina 2, v neposredni bližini stadiona Bonifika. Gre za nov koncept bančne ponudbe, v kateri svoje storitve združujeta Gorenjska banka in hčerinska družba GB Leasing.

več
Naslednja novica  
26.04.2019

Uspešno poslovanje Gorenjske banke v letu 2018

Gorenjska banka je leta v 2018 nadaljevala trend uspešne in stabilne poslovne rasti ter dosegla 10,39-odstotni donos na kapital pred obdavčitvijo. Čiste obresti je dosegla v višini 35.607 tisoč evrov, kar je 5,3 % več kot leta 2017.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.