Novica

Bonitetna ocena agencije Fitch za Gorenjsko banko

Bonitetna ocena agencije Fitch za Gorenjsko banko

Mednarodna bonitetna agencija Fitch je Gorenjski banki dodelila dolgoročno oceno kreditnega tveganja (Long-Term Issuer Default Rating) "BB-" z oceno stabilnih prihodnjih izgledov.

 

Kratkoročna ocena kreditnega tveganja (Short-term Issuer Default Rating) je »B«, ocena pričakovane zunanje podpore (Support Rating) »5« in ocena vitalnosti (Viability Rating) »bb-«.

 


Bonitetna ocena odraža jasen poslovni model banke, ki temelji na opravljanju tradicionalnih bančnih poslov, dobro opredeljeno strategijo, zmernost pri prevzemanju tveganj, ki jih primerno obvladuje, močan likvidnostni položaj in solidno kapitalsko ustreznost. Hkrati upošteva tudi dejstvo, da gre za razmeroma majhno regionalno banko, ki v pogojih zniževanja obrestnih prihodkov dosega relativno skromno profitabilnost, delež nedonosnih naložb v portfelju pa navkljub opaznemu zmanjšanju v zadnjem letu ostaja dokaj visok.

 

 

več …

Prejšnja novica  
21.09.2017

Za nami je še ena uspešna konferenca ZPFS

Tradicionalne jesenske konference Združenja poslovnih finančnikov se je letos udeležilo prek sedemdeset članov združenja in gostov. Organizatorji so z realiziranim zadovoljni, saj se je izkazalo, da so tudi tokrat obravnavali za akterje aktualne teme.

več
Naslednja novica  
13.11.2017

Uspešna rast v prvih devetih mesecih

Gorenjska banka je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 10,4 milijona evrov operativnega dobička pred slabitvami in davki, kar je za 8 % več kot v enakem obdobju lani.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

OSEBNI BANČNI PAKETI
PREPROSTO. PREGLEDNO. BREZ PRESENEČENJ.
še danes

Bančne storitve, ki jih najpogosteje uporabljate, smo zajeli v štiri različne pakete. Preverite, kateri vam najbolj ustreza.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.