Novica

3,6 milijona evrov dobička v prvem polletju

3,6 milijona evrov dobička v prvem polletju

Gorenjska banka je v prvem polletju 2017 ustvarila 5,3 milijona evrov dobička iz rednega delovanja in 3,6 milijona evrov čistega dobička. Kapitalska ustreznost banke ostaja visoka, kar 17,1-odstotna.

 

 

Obseg poslovanja, merjen z bilančno vsoto, je banka v prvem polletju 2017 povečala za 13,2 odstotka na 1,71 milijarde  evrov. 

 

Obseg vlog pravnih in drugih oseb je ob koncu prvega polletja za 12 odstotkov presegel tistega iz leta prej, vloge prebivalstva pa so glede na leto 2016 povečale za 2 odstotka.

 

V prvem polletju je Gorenjski banki uspelo povečati tako število strank in sklenjenih poslov, kot tudi obseg donosnih posojil, kjer je bila v prvem polletju dosežena 7-odstotna rast. Rast obsega kreditov je bila dosežena tako pri pravnih kot tudi pri fizičnih osebah. Višja kot leto prej sta bila tudi njena tržna deleža na področju kreditiranja pravnih in fizičnih oseb. Na pozitivne trende pri kreditiranju so med drugim vplivali tudi dobri rezultati na področju leasinga, kjer je bila v prvem polletju dosežena 16-odstotna rast obsega poslovanja.

 

Banka je v letu 2017 nadaljevala tudi z učinkovitim reševanjem nedonosnih izpostavljenosti. Njihov delež v aktivi je banki v letu 2017 uspelo zmanjšati za nadaljnji 2 odstotni točki. V juniju 2017 je delež nedonosnih posojil v celotni aktivi tako znašal še 9,3 odstotka.  

 

Polletni rezultati kažejo, da banka uspešno izpolnjuje poslovni načrt in uresničuje začrtane strateške cilje ter tako tudi za leto 2017 pričakuje pozitiven poslovni izid.

 

Prejšnja novica  
26.07.2017

31. skupščina Gorenjske banke d.d., Kranj

Uprava Gorenjske banke d.d., Kranj na podlagi 14. člena Statuta Gorenjske banke d.d., Kranj sklicuje 31. skupščino Gorenjske banke d.d., Kranj, ki bo dne 30. 8. 2017 ob 12. uri v sejni sobi št. 15 Mestne občine Kranj.

več
Naslednja novica  
30.08.2017

Dividenda v višini 13,28 evra na delnico

Na skupščini Gorenjske banke so bili danes sprejeti vsi predlagani sklepi, vključno s predlogom razdelitve ugotovljenega bilančnega dobička, po katerem se delničarjem izplača dividendo v višini 13,28 evra na delnico.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

Odprite račun
pri Gorenjski banki
še danes

Pot do osebnega bančnega računa je enostavnejša kot se zdi na prvi pogled. Povsem nov bančni račun pri nas lahko naročite kar prek spleta.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.