Novica

Gorenjska banka in Hypo Alpe-Adria-Leasing podpisala pogodbo o prevzemu pogodbenega portfelja in družbe

Gorenjska banka in Hypo Alpe-Adria-Leasing podpisala pogodbo o prevzemu pogodbenega portfelja in družbe

Gorenjska banka in Addiko Bank sta skupaj s svojima hčerinskima družbama GB Leasing in Hypo Alpe-Adria Leasing podpisali pogodbo, s katero je Gorenjska banka od Hypa prevzela 9 tisoč pogodb o finančnem najemu premičnin.

 

Izvedba transakcije oziroma prenos portfelja na stranke Hypa in njihova obstoječa pogodbena razmerja praktično nima vpliva. Sklenjene leasing pogodbe vse do njihovega izteka ostajajo v veljavi pod nespremenjenimi pogoji. Pogodbeni partner pri teh pogodbah tako še naprej ostaja Hypo, financiranje in skrbništvo nad vodenjem pogodb pa bo prevzela Gorenjska banka oziroma v njenem imenu GB Leasing. 

Gorenjska banka je družbo GB Leasing kot specialista za leasing vseh vrst premičnin, kar vključuje predvsem osebna in tovorna vozila ter opremo, ustanovila v začetku letošnjega leta, z operativnim poslovanjem pa je, takoj po pridobitvi dovoljenja Banke Slovenije, družba pričela junija letos. Do danes je GB Leasing vzpostavil mrežo z več kot 500 prodajnimi mesti po vsej Sloveniji, med drugim tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW. Gorenjska banka in GB Leasing sta namreč ekskluzivna finančna partnerja znamke BMW za Slovenijo. 

Za Gorenjsko banko, ki postopoma krepi svoj tržni delež, širitev dejavnosti na področje leasinga predstavlja enega pomembnejših korakov pri uresničevanju zastavljene razvojne strategije. Banka, ki namerava rasti tako organsko kot s priložnostnimi prevzemi sredstev, pomemben potencial za širitev in razvoj vidi prav na področju leasinga, ki ga je prek svoje hčerinske družbe GB Leasing letos pričela tudi dejansko izvajati. 

Strateška odločitev Addiko banke, da brez negativnega vpliva na stranke ukine dejavnost leasinga, je za Gorenjsko banko tako vsekakor priložnost, ki ji omogoča opazno okrepiti trenutni položaj na slovenskem trgu leasinga premičnin. »V dejavnost leasinga smo šele dobro vstopili, vendar je ob partnerstvu z BMW Financial Services in z izgradnjo široke prodajne mreže GB Leasing že upoštevanja vreden tržni igralec. S prevzemom lizinškega portfelja, ki je predmet danes sklenjenega posla z Addiko banko, pa prav gotovo postajamo eden močnejših ponudnikov leasinga premičnin v Sloveniji«, je ob današnji priložnosti povedal Andrej Andoljšek, predsednik uprave Gorenjske banke. 

V Addiko banki poudarjajo, da so s podpisom pogodbe še korak bližje k zastavljenim ciljem Addiko Skupine pod novim lastništvom. Mag. Matej Falatov, predsednik uprave Addiko banke: »Vse od prenove naše blagovne znamke, letos julija, intenzivno delamo tudi na izboljšanju bančnega poslovanja in nudenju strankam bolj usmerjene storitve, bolj učinkovite postopke in procese ter bolj enostavno komuniciranje. S prodajo lizinškega portfelja in pred kratkim tudi investicijskega bančništva se usmerjamo na bančne posle. Intenzivno sledimo naši strategiji in poslovni filozofiji t.i. »straightforward« bančništva, ki pomeni jasno, enostavno in neposredno bančništvo«.

Prejšnja novica  
20.10.2016

Z 20. decembrom 2016 uveljavljamo nove Splošne pogoje o opravljanju plačilnih storitev za potrošnike

Spremembe se nanašajo na poslovanje z določenimi vrstami računov, na sistem jamstev in in vlog ter na varovanje osebnih podatkov.

več
Naslednja novica  
16.12.2016

Praznični delovni čas poslovalnic

Poslovalnice Gorenjske banke bodo na obe predpraznični decembrski soboti, 24. in 31. decembra, zaprte. Tudi med prazniki pa boste lahko vsa enostavnejša bančna opravila uredili prek spletne banke Link ali na bankomatih Gorenjske banke.

več
Preberite tudi  
07.04.2016

Na trgu lizinga odslej aktivna tudi družba GB Leasing

Ponudbeni portfelj Gorenjske banke po novem vključuje tudi leasing premičnin. Zanj se je mogoče dogovoriti na več kot 500 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, med drugim tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW. Družba GB Leasing

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

Z vnosom e-naslova ali telefonske številke se strinjate, da vam pošljemo odgovor ali vas pokličemo in vas obveščamo o novostih.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

Odprite račun
pri Gorenjski banki
še danes

Pot do osebnega bančnega računa je enostavnejša kot se zdi na prvi pogled. Povsem nov bančni račun pri nas lahko naročite kar prek spleta.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.