Novica

Tudi Gorenjska banka z družbo Unior podpisala pogodbo o dolgoročnem sindiciranem posojilu

Tudi Gorenjska banka z družbo Unior podpisala pogodbo o dolgoročnem sindiciranem posojilu

V konzorciju šestih bank, ki je z družbo Unior podpisal pogodbo o dolgoročnem sindiciranem posojilu, je tudi Gorenjska banka. Posojilo v višini 112,8 milijona evrov je eno večjih sindiciranih posojil v slovenskem bančnem prostoru.


S tem se je uspešno zaključilo dolgotrajno, večmesečno delo konzorcija. Po besedah predsednika uprave Uniorja, Darka Hrastnika, je posojilo pomemben element v njihovi zgodbi refinanciranja, ki bo v veliki meri vplivalo na nadaljnjo rast družbe. Družba bo tako odplačala stare kredite, zmanjšala število bank posojilodajalk, poenostavila postopke soglasij, dosegala boljše pogoje, odprla možnost nadaljnje rasti podjetja in tako zagotovila, da ostane vrhunska v obdelavi kovin in turizmu.

Slovenski bančni sistem s tem primerom dokazuje, da aktivno spremlja podjetniški sektor, podpira slovensko gospodarstvo in njegovo rast. Hkrati je to lahko primer zglednega medbančnega sodelovanja. Poleg Gorenjske banke so konzorcij sestavljale še NLB, NKBM, Abanka, Banka Koper in Sberbank.
 

Prejšnja novica  
16.12.2016

Praznični delovni čas poslovalnic

Poslovalnice Gorenjske banke bodo na obe predpraznični decembrski soboti, 24. in 31. decembra, zaprte. Tudi med prazniki pa boste lahko vsa enostavnejša bančna opravila uredili prek spletne banke Link ali na bankomatih Gorenjske banke.

več
Naslednja novica  
01.02.2017

Spremenjeni splošni pogoji za potrošnike ter dokument z informacijami o nadomestilih

Skladno s 85. členom Zakona o plačilnih storitvah in sistemih vas obveščamo, da bomo v Gorenjski banki s 1. aprilom 2017 spremenili Splošne pogoje o opravljanju plačilnih storitev za potrošnike in Dokument z informacijami o nadomestilih.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

Z vnosom e-naslova ali telefonske številke se strinjate, da vam pošljemo odgovor ali vas pokličemo in vas obveščamo o novostih.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

Odprite račun
pri Gorenjski banki
še danes

Pot do osebnega bančnega računa je enostavnejša kot se zdi na prvi pogled. Povsem nov bančni račun pri nas lahko naročite kar prek spleta.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.