Novica

Gorenjska banka za račun strank ne bo več opravljala investicijskih storitev in poslov po ZTFI

Gorenjska banka za račun strank ne bo več opravljala investicijskih storitev in poslov po ZTFI

Od 27. 10. 2014 dalje v Gorenjski banki ne bomo več izvrševali naročil za nakup ali prodajo vrednostnih papirjev za stranke, prav tako zanje tudi ne bomo več vodili trgovalnih računov.

 

Ta del posla  prenašamo na borznoposredniško družbo ALTA Invest d.d. iz Ljubljane.

 

Prenos posla bo potekal po postopku, ki je opredeljenem z Zakonom o trgu finančnih instrumentov (ZTFI) oziroma Zakonom o bančništvu. Stranke s tem ne boste imele nikakršnih stroškov, smiselno enaki kot doslej ostajajo tudi pogoji poslovanja, skladno z vsakokrat veljavnim cenikom ALTE Invest.

Vse, kar je potrebno, da se poslovanje s finančnimi instrumenti prenese na ALTA Invest, investicijske storitve, d.d., Železna cesta 18 iz Ljubljane, bomo uredili v banki. Skupaj z Altinimi strokovnjaki bomo zagotovili, da bo prenos poslovanja za naše stranke potekal kar najbolj tekoče in enostavno. 

Brez sitnosti in brez stroškov.   
Kot stranki, ki imate pri banki sklenjeno Pogodbo o borznem posredovanju in vodenju računov nematerializiranih vrednostnih papirjev, vam skupaj z družbo ALTA Invest zagotavljamo brezplačno odpiranje računa nematerializiranih vrednostnih papirjev pri družbi ALTA Invest ter brezplačen prenos finančnih instrumentov z vašega računa pri banki na vaš račun pri ALTA Invest. 

Smiselno enaki pogoji kot ste jih imeli doslej.
ALTA Invest vam prav tako zagotavlja enake ali nižje borznoposredniške provizije vsaj eno leto od prenosa. Ostali cenovni pogoji se bodo obračunavali v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom storitev družbe ALTA Invest. Količine in pravice iz finančnih instrumentov, ki jih imate v lasti na trgovalnih računih, odprtih pri Gorenjski banki, se zaradi same spremembe dejavnosti banke v ničemer ne spreminjajo. Spremenil se bo zgolj račun, na katerem boste po novem imeli shranjene te finančne instrumente.

ALTA Invest je največja borzno posredniška družba tako po deležu prometa na Ljubljanski borzi, kot po številu zaposlenih in po sredstvih strank na storitvi gospodarjenja s finančnimi instrumenti. Družba veliko pozornosti vlaga v razvoj novih strategij upravljanja premoženja, produktov in storitev. Strankam omogoča tudi trgovanje prek dveh elektronskih trgovalnih platform. ALTA Invest vam bo zagotovila najmanj enako kakovost storitev, kot ste je bili vajeni pri Gorenjski banki, poleg tega pa vam bo prek ALTE Invest dostopnih tudi bistveno več naložbenih priložnosti.

Prejšnja novica  
02.07.2014

Za varne spletne nakupe

Pri spletnih nakupih bodite pozorni na logotip MasterCard SecureCode! To je oznaka, ki vam pove, da spletni trgovec zagotavlja varno spletno plačevanje.

več
Naslednja novica  
13.11.2014

27. skupščina Gorenjske banke d.d., Kranj

Uprava Gorenjske banke na zahtevo delničarjev Zavarovalnica Triglav d.d., Ljubljana in Telekom Slovenije d.d., Ljubljana sklicuje 27. skupščino Gorenjske banke d.d., Kranj.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.