Novica

Prenova poslovne stavbe Gorenjske banke v Radovljici je zaključena

Prenova poslovne stavbe Gorenjske banke v Radovljici je zaključena

Gorenjska banka je včeraj v Radovljici znova odprla vrata na stari lokaciji banke, na Gorenjski cesti 16, z današnjo uradno otvoritvijo pa simbolično zaključila zahtevno 8-mesečno obnovo objekta, ki spada med kulturne spomenike lokalnega pomena.

 

Obnova, potekala je od letošnje pomladi, je bila za banko eden zahtevnejših gradbenih projektov. Dela so bila zaključena v predvidenih rokih, častitljiva stavba (zgrajena je bila leta 1906), ki je pomembna za celotno radovljiško občino tako še naprej ohranja svoj kulturno-zgodovinski šarm, hkrati pa je pridobila na kakovosti in sodobnosti. ˝Gorenjska banka že več kot pol stoletja živi v Radovljici in z Radovljico. Kot takšna ni le ena številnih ponudnic bančnih storitev v tem okolju, ampak je to banka, ki si prek sodelovanja z različnimi društvi, klubi, skupinami in posamezniki iskreno prizadeva za to, da je kakovost lokalnega življenja višja. Temu načelu smo ostali zvesti tudi v začetku letošnjega leta, ko smo se odločali »za« ali »proti« obnovi te naše stavbe. Nismo izbrali ne najcenejše in ne najlažje rešitve. Odločili smo se rešitev, ki je bila najbolj odgovorna – do nas samih in do okolja, ki omogoča naše delovanje. Ta stavba je eden radovljiških arhitekturnih biserov in nesprejemljivo bi jo bilo na račun kratkoročnih dobičkov prepustiti propadanju, ˝ je na današnji uradni otvoritvi in priložnostnem srečanju s poslovnimi partnerji in predstavniki lokalne skupnosti poudaril Andrej Andoljšek, predsednik uprave banke, in se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri zahtevnem projektu pomladitve arhitekturne lepotice.

 

Banka bo v novih prostorih opravljala vse klasične bančne storitve tako za fizične kot za pravne osebe. Vodenje vseh vrst osebnih in varčevalnih računov, plačilni promet, ter kreditiranje. Za gotovinsko poslovanje so uporabljene avtomatske blagajne, poslovalnica razpolaga s samopostrežnim strojem za štetje kovancev, pravnim osebam je na voljo dnevno nočni trezor. V varno bančno okolje je nameščenih večje število sefov, različnih velikosti. Komitenti storitve lahko opravijo tudi prek sodobnega bankomata, poleg katerega je odslej nameščen tudi defibrilator (naprava AED). Prvo tovrstno napravo, ki rešuje življenja, so pred dvema letoma namestili ob osrednji kranjski poslovalnici, postopoma pa z njimi opremljajo tudi druge poslovalnice, zaposlene in tudi širšo javnost pa v sodelovanju z dobaviteljem uspešno usposabljajo in osveščajo o pomembnosti bližine defibrilatorjev.

 

Pomembna prednost poslovalnice je tudi enostaven dostop in možnost parkiranja ter predvsem neprekinjen delovni čas, od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure ob sobotah pa od 8. do 12.00 ure. V poslovalnici  je zaposlenih 21 bančnikov. 5 komercialistov pokriva področje poslov s podjetji. Vodja oddelka trženja v Radovljici je izkušena svetovalka Maja Legat. Njihove prostore najdemo v mansardi objekta, kamor se preselijo konec meseca novembra. 16 bančnih delavcev skrbi za individualne komitente, njihov vodja pa je dolgoletni bančnik Iztok Ajdič, ki je z izročitvijo čeka dobrodošlice Glasbeni šoli Radovljice, katere učenci so sodelovali pri otvoritvi, še enkrat potrdil družbeno odgovorno držo banke in njen prispevek k višji kakovosti življenja v okolju.

 

Prejšnja novica  
13.11.2017

Uspešna rast v prvih devetih mesecih

Gorenjska banka je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 10,4 milijona evrov operativnega dobička pred slabitvami in davki, kar je za 8 % več kot v enakem obdobju lani.

več
Naslednja novica  
23.11.2017

S 1. januarjem 2018 spreminjamo dokument z informacijami o nadomestilih

Skladno s 85. členom Zakona o plačilnih storitvah in sistemih potrošnike obveščamo, da bo Gorenjska banka 01. 01. 2018 dopolnila dokument z informacijami o nadomestilih.

več
Preberite tudi  
01.09.2016

Vpisujemo Triglav sklade in naložbene kombinacije

Gorenjska banka po novem omogoča tudi varčevanje v 17 vzajemnih skladih in 6 naložbenih kombinacijah Triglav. Zanje se je mogoče dogovoriti v kateri koli poslovalnici.

več
 
05.07.2016

GBToken - mobilna aplikacija za varne spletne nakupe

Kot prva med slovenskimi bankami je Gorenjska banka včeraj svojim komitentom v uporabo ponudila nov način avtentikacije nakupa v varnih spletnih trgovinah.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

OSEBNI BANČNI PAKETI
PREPROSTO. PREGLEDNO. BREZ PRESENEČENJ.
še danes

Bančne storitve, ki jih najpogosteje uporabljate, smo zajeli v štiri različne pakete. Preverite, kateri vam najbolj ustreza.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.