Novica

Uspešna rast v prvih devetih mesecih

Uspešna rast v prvih devetih mesecih

Gorenjska banka je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 10,4 milijona evrov operativnega dobička pred slabitvami in davki, kar je za 8 % več kot v enakem obdobju lani.

 

Gorenjska banka je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 10,4 milijona evrov operativnega dobička pred slabitvami in davki, kar je za 8 odstotkov več kot v enakem obdobju lani ter 4,7 milijona evrov neto dobička. Ta je letos za 44 odstotkov nižji, in sicer predvsem zaradi enkratnih dogodkov v letu 2016.

 

Banka je v prvih devetih mesecih v primerjavi z enakim obdobjem lani uspela povečati vse ključne kategorije prihodkov – obrestni prihodki so v tem obdobju znašali 24,2 milijona evrov in so 21 % višji kot v enakem obdobju lani, opravnine pa znašajo 8 milijonov evrov in so v primerjavi z enakim obdobjem lani višje za 14 %.

 

Stroškovna učinkovitost banke v primerjavi z enakim obdobjem lani ostaja nespremenjena. Poslovni stroški banke so v prvih devetih mesecih znašali 22,7 milijona evrov, kar je 8 % več kot v enakem obdobju lani in je povezano z dejavniki rasti prihodkov ter s prenovo procesov in tehnološke podpore.

 

Bilančna vsota banke se je povečala za 14,6 % na 1,73 milijarde evrov, povečal pa se je tudi kreditni portfelj banke. Rast kreditnega neto portfelja je znašala 15,7 % in je skladna s sprejeto strategijo banke. Tržni delež banke pri kreditiranju nebančnega sektorja se povečuje in je konec septembra znašal 4,5 % oziroma 0,3 odstotne točke več kot konec leta 2016. Na strani virov je banka beležila tudi veliko rast vlog pravnih oseb.

 

Navkljub rasti kapitalska ustreznost in likvidnostna pozicija banke ostajata na visokih nivojih.

Prejšnja novica  
08.11.2017

Bonitetna ocena agencije Fitch za Gorenjsko banko

Mednarodna bonitetna agencija Fitch je Gorenjski banki dodelila dolgoročno oceno kreditnega tveganja (Long-Term Issuer Default Rating) "BB-" z oceno stabilnih prihodnjih izgledov.

več
Naslednja novica  
21.11.2017

Prenova poslovne stavbe Gorenjske banke v Radovljici je zaključena

Gorenjska banka je včeraj v Radovljici znova odprla vrata na stari lokaciji banke, na Gorenjski cesti 16, z današnjo uradno otvoritvijo pa simbolično zaključila zahtevno 8-mesečno obnovo objekta, ki spada med kulturne spomenike lokalnega pomena.

več
Preberite tudi  
08.08.2017

3,6 milijona evrov dobička v prvem polletju

Gorenjska banka je v prvem polletju 2017 ustvarila 5,3 milijona evrov dobička iz rednega delovanja in 3,6 milijona evrov čistega dobička. Kapitalska ustreznost banke ostaja visoka, kar 17,1-odstotna.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

OSEBNI BANČNI PAKETI
PREPROSTO. PREGLEDNO. BREZ PRESENEČENJ.
še danes

Bančne storitve, ki jih najpogosteje uporabljate, smo zajeli v štiri različne pakete. Preverite, kateri vam najbolj ustreza.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.