Novica

Spodbujamo razvoj podjetništva v Domžalah

Spodbujamo razvoj podjetništva v Domžalah

Konec aprila je bil objavljen javni razpis za letošnja posojila s subvencionirano obrestno mero za spodbujanje razvoja podjetništva v občini Domžale. Razpisana vsota posojil znaša do 1,5 milijona evrov.

 

Rok za vložitev vloge je 16. september, rok za črpanje posojila pa do 15. decembra 2019. Odplačilna doba posojila je do osem let. Posojila se plasirajo preko GORENJSKE BANKE D.D., Kranj.

 

Za posojilo lahko zaprosijo podjetja z najmanj enim zaposlenim in sedežem dejavnosti na območju občine Domžale, samostojni podjetniki, mikro podjetja z do deset zaposlenimi in mala podjetja z do 50 zaposlenimi. Med pogoji so tudi v celoti izpolnjene zapadle obveznosti do občine in poravnani davki in prispevki.

 

Posojila se dodeljujejo za naložbe v gospodarstvo oziroma:


- za stroške nakupa, opremljanja in urejanja zemljišč,
- za stroške pridobivanja projektne dokumentacije za gradnjo poslovnih prostorov,
- za stroške prenove, gradnje ali nakupa poslovnih prostorov,
- za stroške nakupa novih strojev in opreme ter za izdelavo projektne in investicijske dokumentacije.

 

Za pridobitev posojila je treba naložbo realizirati v tekočem letu, vendar pred 15. decembrom, ko je rok za črpanje posojila. Naložbo je treba ohraniti na območju občine vsaj pet let po njenem zaključku, rok vračila posojila je daljši, do osem let.

 

Subvencionirana obrestna mera (ne celotna vrednost posojila) se dodeljuje in upošteva kot državna pomoč po pravilu "de minimis". Skupni znesek pomoči, dodeljen posamezniku, tako ne sme preseči 200.000 evrov v obdobju zadnjih treh proračunskih let, ne glede na obliko ali namen pomoči. Pri podjetjih, ki delujejo v komercialnem cestnem tovornem prevozu, znaša zgornja meja pomoči 100.000 evrov.

 

Rok za vložitev vloge je 16. september do polnoči. Ta rok je lahko krajši v primeru, da se pred tem datumom počrpajo vsa sredstva.

Več o javnem razpisu najdete tukaj.
 

Prejšnja novica  
20.05.2019

Gorenjska banka sprejela generalno sponzorstvo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije

Gorenjska banka se je kot dolgoletna podpornica športa odločila, da v letu 2019 kot sponzor podpre delovanje Zveze nogometnih sodnikov Slovenije.

več
Naslednja novica  
28.05.2019

Gorenjska banka z donacijo podprla nakup novega CTG aparata v Jeseniški porodnišnici

Gorenjska banka želi z različnimi donatorskimi in sponzorskimi projekti prispevati k bolj kakovostnemu življenjskemu slogu v svojem okolju in tudi tako izkazati svojo družbeno odgovorno naravnanost.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.