Novica

Pet pravil za brezskrben dopust

Pet pravil za brezskrben dopust

Finančna urejenost je predpogoj za brezskrben in varen dopust. Pri tem ni pomembno, ali gre za skrbno načrtovano potovanje ali pa za spontano iskanje novih krajev in doživetij.

 

Preden se odpravite od doma, poskrbite za varnost vašega premoženja. Zaklenite, prosite soseda, da pobira pošto in popazi na morebitne obiske vlomilcev. Predmete večjih vrednosti kaže za čas, ko vas ne bo, shraniti v bančnem sefu. 

 

1. Uredite dokumente in preverite značilnosti plačilnih kartic.

Na pot se odpravite z urejenimi zavarovanji in veljavnimi dokumenti – to velja tudi za veljavnost plačilnih kartic. Naj ta ne poteče ravno v dneh, ko boste na dopustu. Preverite tudi značilnosti plačilne kartice in se prepričajte, da je mednarodno veljavna. Pred odhodom se pozanimajte še o razpoložljivih limitih za nakupe in dvige gotovine, ter o višini provizij.

 
2. Kartice še nimate?

Priporočamo, da si jo pred odhodom na dopust zagotovite. Poleg klasične plačilne kartice vam je na voljo tudi predplačniška kartica Activa MasterCard. Z izjemo odloženega plačila ima vse funkcionalnosti klasične plačilne kartice, hkrati pa je cenejša in hitreje dosegljiva, saj za izdajo ne zahteva nobenih posebnih pogojev, v nekaj dneh je na voljo tudi nekomitentom. 

 

3. Za dvig gotovine uporabljajte kartico Activa Maestro.

Ko imate osebni račun, imate tudi mednarodno plačilno kartico Activa Maestro. S kartico lahko dvigujete gotovino na bankomatu in plačujete na prodajnih mestih, označenih z nalepko Maestro.

Z Activo MasterCard, kartico z odloženim plačilom, v prvi vrsti plačujte na prodajnih mestih. Lahko jo uporabite tudi za dvig gotovine na bankomatih, ki so označeni z nalepko MasterCard, vendar boste za to plačali višjo provizijo, kot za dvig z Activa Maestro kartico. 

Dobro je tudi vedeti, kako so kraji, kamor boste potovali, pokriti z bankomati. Preverite. Morda je država, v katero potujete, med tistimi, ki imajo na nekaterih bankomatih omejen dvig gotovine

 

4. Zavarujte se pred zlorabo. 

Uredite si storitev SMS-transakcije, da boste prek mobilnega telefona nemudoma seznanjeni s podrobnostmi vsake transakcije z vašo kartico. Toplo priporočamo tudi zavarovanje zlorabe kartice, ki predstavlja prvovrstno varovalko pred škodo, s katero bi se sicer spoprijemali ob morebitni kraji vaše kartice, pa tudi nekaterih osebnih predmetov. Pri roki imejte številko svoje bančne poslovalnice in avtorizacijskega centra: +386 5 6661 256 (zapisana tudi na hrbtni strani kartice), kamor pokličete v primeru težav pri uporabi kartice.

 
5. Ste pomislili na zdravstveno zavarovanje?

Že ožig meduze ali grižljaj napačne hrane nas lahko primora v iskanje zdravniške pomoči. Ta je v tujini kaj hitro povezana z visokimi stroški. Zato priporočamo turistično zavarovanje Grawe Turist, ki je namenjeno prav takšnim situacijam. Uredite ga lahko v Gorenjski banki.  

Prejšnja novica  
28.04.2017

1. julija spreminjamo Splošne pogoje za potrošnike

Skladno Zakonom o plačilnih storitvah in sistemih vas obveščamo, da bomo s 1. julijem 2017 spremenili Splošne pogoje o opravljanju plačilnih storitev za potrošnike in Dokument z informacijami o nadomestilih.

več
Naslednja novica  
26.07.2017

31. skupščina Gorenjske banke d.d., Kranj

Uprava Gorenjske banke d.d., Kranj na podlagi 14. člena Statuta Gorenjske banke d.d., Kranj sklicuje 31. skupščino Gorenjske banke d.d., Kranj, ki bo dne 30. 8. 2017 ob 12. uri v sejni sobi št. 15 Mestne občine Kranj.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 101

OSEBNI BANČNI PAKETI
PREPROSTO. PREGLEDNO. BREZ PRESENEČENJ.
še danes

Bančne storitve, ki jih najpogosteje uporabljate, smo zajeli v štiri različne pakete. Preverite, kateri vam najbolj ustreza.

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.