Novica

Ministrstvo za notranje zadeve svari pred goljufijami z lažnimi investicijskimi vlaganji

Ministrstvo za notranje zadeve svari pred goljufijami z lažnimi investicijskimi vlaganji

Ministrstvo za notranje zadeve opozarja na porast goljufij z lažnimi investicijskimi vlaganji, ki obljubljajo visoke stopnje donosov.

 

Pogosto gre pri naložbenih prevarah za na videz dobičkonosne investicijske priložnosti, kot so kriptovalute, zlato, vrednostni papirji, delnice ali nafta. Prepoznavni znaki vključujejo privlačno ponudbo, ki je na voljo samo omejen čas, namenjena samo vam, obljublja hiter donos in zagotavlja varnost naložbe, ter nadalje nenavadno ustrežljivost "osebnih asistentov" in namestitev programov za oddaljeni dostop.

 

Sledite nasvetom Policije:

  • bodite pozorni na oglaševanja, ki hkrati ponujajo možnost zanesljivega, hitrega in visokega zaslužka. Zavedajte se, da je kombinacija varnega in visokega zaslužka v poslovnem svetu nerealna,
  • dodatno preverite, ali je v ozadju produkta dejansko ponudnik naložbenih storitev ali pa gre samo za zlorabo imena oz. za izmišljenega ponudnika,
  • bodite posebej pozorni pri investicijah, ki se izvajajo na način, da ponudnik predhodno predlaga oziroma pogojuje namestitev programa za oddaljen dostop, s čemer storilci preko oddaljenega dostopa v celoti upravljajo z računalnikom vlagatelja,
  • nepoznanim osebam nikoli ne zaupajte gesel spletne banke, podatkov o plačilnih karticah in drugih bančnih podatkov,
  • svoja sredstva vlagajte v finančne produkte licenciranih, prepoznanih, uveljavljenih in zanesljivih ponudnikov bančnih oz. finančnih storitev, pri čemer se v tovrstnih zadevah posvetujte s strokovno podkovanimi svetovalci.

 

Več nasvetov najdete tukaj.

Prejšnja novica  
31.03.2021

Digitalni odkup terjatev

Da omogočimo podjetjem vseh velikosti in dejavnosti odkup terjatev preko digitalnih kanalov, je Gorenjska banka digitalizirala storitev faktoringa.

več
Naslednja novica  
22.04.2021

Gorenjska banka predstavlja nove plačilne kartice

V Gorenjski banki smo prenovili kartično poslovanje in za vas oblikovali nove plačilne kartice Mastercard, ki bodo nadomestile vaše obstoječe Activa Maestro kot tudi Mastercard kartice.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.