Novica

Za imetnike varčevalnih računov Gorenjske banke kljub zniževanju EURIBOR-ja ne bo negativnega obrestovanja prihrankov

Za imetnike varčevalnih računov Gorenjske banke kljub zniževanju EURIBOR-ja ne bo negativnega obrestovanja prihrankov

Vsem, ki svoja sredstva hranite na varčevalnem računu Gorenjske banke, kjer se obrestujejo po spremenljivi obrestni meri, je banka spremenila dogovorjene pogoje varčevanja. Gre za spremembo v korist varčevalcev.

 

Obrestovanje prihrankov na varčevalnih računih Gorenjske banke, ki so bili odprti od 1. junija 2009 naprej, je spremenljivo. To pomeni, da je skupna obrestna mera odvisna od vrednosti 3-mesečnega EURIBOR-ja ter pogodbeno dogovorjenega fiksnega pribitka. Vrednost 3-mesečnega EURIBOR-ja, ki je že dlje časa negativna in se še vedno znižuje, pa je že presegla vrednost pozitivnega pribitka. Zato bi bila skupna obrestna mera, po kateri se obrestujejo sredstva na varčevalnih računih, lahko celo negativna. 

 

Da bi to preprečili, smo v Gorenjski banki imetnikom varčevalnih računov zagotovili tako imenovano »obrestno dno« v višini 0,05 odstotka letno. To pomeni, da obrestna mera na varčevalnem računu kljub nadaljnjemu zniževanju 3-mesečnega EURIBOR-ja ne bo padla pod 0,05 odstotka, predvsem pa ne bo negativna.

 

Vsem, ki menite, da prihrankov z varčevalnega računa še nekaj časa ne bodo potrebovali, kljub omenjeni spremembi varčevalne pogodbe še vedno svetujemo, darazmislite o njihovi dolgoročni vezavi. Naše obrestne mere za dolgoročne depozite so namreč še vedno med najugodnejšimi v slovenskem bančnem prostoru, ob sklenitvi depozita za obdobje nad 16 ali nad 27 mesecev pa vam ob redni obrestni meri zagotovimo še dodatni stimulativni pribitek.

Prejšnja novica  
07.04.2016

Na trgu lizinga odslej aktivna tudi družba GB Leasing

Ponudbeni portfelj Gorenjske banke po novem vključuje tudi leasing premičnin. Zanj se je mogoče dogovoriti na več kot 500 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, med drugim tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW. Družba GB Leasing

več
Naslednja novica  
22.04.2016

30. skupščina Gorenjske banke d.d., Kranj

Uprava Gorenjske banke d.d., Kranj na podlagi 14. člena Statuta Gorenjske banke d.d., Kranj sklicuje 30. Skupščino Gorenjske banke d.d., Kranj, ki bo dne 23. 5. 2016 ob 9. uri v sejni sobi št. 15 Mestne občine Kranj.

več
Preberite tudi  
01.09.2016

Vpisujemo Triglav sklade in naložbene kombinacije

Gorenjska banka po novem omogoča tudi varčevanje v 17 vzajemnih skladih in 6 naložbenih kombinacijah Triglav. Zanje se je mogoče dogovoriti v kateri koli poslovalnici.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.