Novica

Za varne spletne nakupe

Za varne spletne nakupe

Pri spletnih nakupih bodite pozorni na logotip MasterCard SecureCode! To je oznaka, ki vam pove, da spletni trgovec zagotavlja varno spletno plačevanje.

 

 

Storitev MasterCard SecureCode, ki odpravlja dvome glede varnosti pri plačevanju, danes uporabljajo vsi resni spletni trgovci. Imetnik kartice se namreč v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo posebnega prenosnega čitalnika ustvari plačilna kartica Activa MasterCard. 

Brez omenjenih čitalnikov s karticami Activa MasterCard ni več mogoče nakupovati prek spletnih strani e-trgovcev, ki uporabljajo varen način plačevanja. Njihovo število je iz dneva v dan višje, ažuren seznam pa vam je na voljo na:

  • za slovenska varna spletna mesta je na voljo na spletni strani bank sistema Activa (za varna spletna mesta v Sloveniji)
  • MasterCard SecureCode (za varna spletna mesta zunaj Slovenije)
  • Predstavitev delovanja storitve MasterCard SecureCode si lahko ogledate na spletni strani sistema Activa. Proces varnega spletnega nakupovanja, ki ga zagotavlja svetovni kartični sistem MasterCard, je opisan tudi tukaj. 

Čitalnik - generator enkratnih gesel - je na voljo v vseh poslovalnicah Gorenjske banke (cena: 14,00 €).

Plačilne kartice Activa MasterCard Gorenjske banke so za storitve MasterCard SecureCode dodatno registrirane. To pomeni, da so spletni nakupi s kartico Activa MasterCard Gorenjske banke bolj preprosti in udobni, predvsem pa varni. 

Prejšnja novica  
03.06.2014

Kaj je FATCA in kaj prinaša?

Slovenija je z ZDA podpisala sporazum, po katerem so slovenske finančne institucije slovenskim davčnim organom dolžne poročati o strankah, ki bodo opredeljene kot ameriški davčni zavezanci.

več
Naslednja novica  
03.10.2014

Gorenjska banka za račun strank ne bo več opravljala investicijskih storitev in poslov po ZTFI

Od 27. 10. 2014 dalje v Gorenjski banki ne bomo več izvrševali naročil za nakup ali prodajo vrednostnih papirjev za stranke, prav tako zanje tudi ne bomo več vodili trgovalnih računov.

več

Imate vprašanje?
Pišite nam.

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam z namenom odgovora na vaše vprašanje pišemo na vpisan e-naslov ali vas pokličemo na vpisano telefonsko številko.

Ali pa nas pokličite na telefonsko številko 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.