Vodstvo

Uprava

 

Mario Henjak

predsednik uprave

Več

Mandat: 10. 12. 2018 – 10. 12. 2023

Izobrazba: magister ekonomskih ved

 

_____________________________

 

 

Mario Henjak je magister ekonomskih ved z 22-letnimi izkušnjami s področja bančništva in vodenja mednarodnih bančnih skupin v regiji.

 

Magistrski študij je zaključil na ekonomski fakulteti v Zagrebu. Svoje znanje je nato izpopolnjeval na mednarodnem Executive programu INSEAD in na London Business School. Njegove najmočnejše strokovne kompetence so zelo dobro poznavanje bančništva, financ in poslovanja v mednarodnem okolju.

 

Pred prihodom v Gorenjsko banko je deloval v Banki Koper (Intesa SanPaolo) v Sloveniji, PBZ (Intesa SanPaolo) na Hrvaškem in bil od leta 2016 v Sberbank Hrvaška, kjer je do januarja 2018 opravljal funkcijo predsednika uprave.

Mojca Osolnik Videmšek

članica uprave

Več

Mandat: 20. 06. 2014 - 30. 04. 2019

Izobrazba: univerzitetna diplomirana ekonomistka

 

_____________________________

 

 

Mojca Osolnik Videmšek je univerzitetna diplomirana ekonomistka z raznolikimi izkušnjami s področja bančništva, vodenja in dela v nadzornih organih.

 

Pred prihodom v upravo Gorenjske banke je bila 11 let zaposlena na različnih vodilnih delovnih mestih v bančnem sektorju, med drugim je vodila Generalni sekretariat in Sektor za upravljanje kapitalskih naložb  v NLB. Ima številne izkušnje z delom v nadzornih organih domačih in tujih družb, je imetnica Certifikata Združenja nadzornikov Slovenije (ZNS) in članica upravnega odbora ZNS.

 

Pred tem je 10 let delala na Vladi Republike Slovenije kot direktorica Urada predsednika vlade in generalna sekretarka na Ministrstvu za zunanje zadeve. 

 

Kot članica uprave se je Gorenjski banki pridružila leta 2014.

 

 

Marko Filipič

član uprave

Več

Mandat: 25. 3. 2019 – 18. 3. 2024

 

Izobrazba: magister ekonomskih ved

 

_____________________________________________
 

Marko Filipčič je magister ekonomskih znanosti. Leta 1997 je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2005 dokončal tudi magistrski študij Poslovodenje in organizacija - smer za finance.

 

Delovne izkušnje si je pridobival v Banki Koper d. d., kjer je bil v obdobju 1998 - 2003 upravljalec premoženja in borzni posrednik. V obdobju od leta 2004 do 2008 je bil v Banki Koper d. d. vodja Službe vodenja poslov trgovanja. Med leti 2008 in 2017 je opravljal funkcijo direktorja Sektorja zakladništva in ALM v Banki Intesa San Paolo d. d. V obdobju med oktobrom 2017 in februarjem 2019 je bil v banki Intesa San Paolo Banka Bosna i Hercegovina d. d. izvršni direktor za finance in član uprave.

 

Od 1.3.2019 do prevzema funkcije člana uprave je v Gorenjski banki opravljal funkcijo svetovalca uprave.

Nadzorni svet

Jelena Galić predsednica nadzornega sveta AIK Banka, predsednica izvršnega odbora
Aleš Aberšek namestnik predsednice nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist
Jurij Bajec član nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist
Tim Umberger član nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist
Vladimir Sekulić član nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist

Organizacijska shema

Organizacijska shema

Novice

  Marko Filipčič je postal nov član uprave Gorenjske banke
25.03.2019

Marko Filipčič je postal nov član uprave Gorenjske banke

Marko Filipčič bo skrbel za področje zakladništva, računovodstva, finančnega kontrolinga, informacijske tehnologije, zalednega poslovanja, nabave in upravljanja nepremičnin.

Več
  AIK Banka in Gorenjska banka napovedujeta novo sodobno bančno skupino
20.03.2019

AIK Banka in Gorenjska banka napovedujeta novo sodobno bančno skupino

AIK Banka je uspešno sklenila prevzemni postopek večinskega paketa delnic Gorenjske banke in je z 90,11 odstotkov delnic postala novi večinski lastnik banke.

Več

Kodeks poslovne etike

povzema skupek vrednot in načel, ki predstavljajo vodila ravnanja zaposlenih v Gorenjski banki do sodelavcev, partnerjev in strank.

Vizitka

Gorenjska banka d.d., Kranj
Bleiweisova cesta 1, p.p. 147
SI-4000 Kranj

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.