Vodstvo

Uprava

 

Mario Henjak

predsednik uprave

Več

Mandat: 10. 12. 2018 – 10. 12. 2023

Izobrazba: magister ekonomskih ved

 

_____________________________

 

 

Mario Henjak je magister ekonomskih ved z 22-letnimi izkušnjami s področja bančništva in vodenja mednarodnih bančnih skupin v regiji.

 

Magistrski študij je zaključil na ekonomski fakulteti v Zagrebu. Svoje znanje je nato izpopolnjeval na mednarodnem Executive programu INSEAD in na London Business School. Njegove najmočnejše strokovne kompetence so zelo dobro poznavanje bančništva, financ in poslovanja v mednarodnem okolju.

 

Pred prihodom v Gorenjsko banko je deloval v Banki Koper (Intesa SanPaolo) v Sloveniji, PBZ (Intesa SanPaolo) na Hrvaškem in bil od leta 2013 v Sberbank Hrvaška, kjer je do januarja 2018 opravljal funkcijo predsednika uprave.

Mojca Osolnik Videmšek

članica uprave

Več

Mandat: 20. 06. 2014 - 30. 04. 2019

Izobrazba: univerzitetna diplomirana ekonomistka

 

_____________________________

 

 

Mojca Osolnik Videmšek je univerzitetna diplomirana ekonomistka z raznolikimi izkušnjami s področja bančništva, vodenja in dela v nadzornih organih.

 

Pred prihodom v upravo Gorenjske banke je bila 11 let zaposlena na različnih vodilnih delovnih mestih v bančnem sektorju, med drugim je vodila Generalni sekretariat in Sektor za upravljanje kapitalskih naložb  v NLB. Ima številne izkušnje z delom v nadzornih organih domačih in tujih družb, je imetnica Certifikata Združenja nadzornikov Slovenije (ZNS) in članica upravnega odbora ZNS.

 

Pred tem je 10 let delala na Vladi Republike Slovenije kot direktorica Urada predsednika vlade in generalna sekretarka na Ministrstvu za zunanje zadeve. 

 

Kot članica uprave se je Gorenjski banki pridružila leta 2014.

 

 

David Benedek

član uprave

Več

 

Mandat: 01. 04. 2018 - 

Izobrazba: univerzitetni diplomirani ekonomist, MBA

 ________________________________________________

 

David Benedek je magister poslovnih ved (MBA) z 20-letnimi izkušnjami s področja bančništva in zavarovalništva.

 

Svojo karierno pot je z zaposlitvijo v NLB pričel v letu 1997. Po treh letih se je kot svetovalec za podjetniške finance pridružil UBS Investment Bank C New York. Leta 2003 se je vrnil v NLB, kjer je ostal vse do sredine leta 2014. V tem času je bil med drugim namestnik direktorja Centra za upravljanje Skupine in direktor Področja za Finančne trge in zakladništvo. Leta 2009 je bil imenovan za člana uprave NLB, v kateri je bil pristojen za Področje za Finančne trge in zakladništvo, Področje za IT ter Direkcijo z upravljanje NLB Skupine. Leta 2013 je prevzel funkcijo pomočnika uprave in direktorja Področja za nestrateške dejavnosti.

 

Pred prihodom v Gorenjsko banko je bil glavni izvršni direktor družbe Triglav INT, pa tudi predsednik nadzornega sveta Gorenjske banke.

Nadzorni svet

Jelena Galić predsednica nadzornega sveta AIK Banka, predsednica izvršnega odbora
Aleš Aberšek namestnik predsednice nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist
Jurij Bajec član nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist
Matej Podlipnik član nadzornega sveta samostojni odvetnik
Tim Umberger član nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist
Vladimir Sekulić član nadzornega sveta univerzitetni diplomirani ekonomist

Organizacijska shema

Organizacijska shema

Novice

  Jamstvo za vloge v bankah in hranilnicah
03.01.2019

Jamstvo za vloge v bankah in hranilnicah

V skladu z 11. členom Zakona o sistemu jamstva za vloge (Uradni list RS, št. 27/2016) so vloge v bankah in hranilnicah zaščitene. Če postane banka plačilno nesposobna, vlagatelji prejmejo izplačila iz sistema jamstva za vloge.

Več
  Praznični delovni čas poslovalnic
19.12.2018

Praznični delovni čas poslovalnic

Poslovalnice Gorenjske banke bodo na oba predpraznična decembrska ponedeljka, 24. in 31. decembra, poslovale le do 12.ure. Tudi med prazniki pa boste lahko vsa enostavnejša bančna opravila uredili prek spletne banke Link ali na bankomatih Gorenjske banke.

Več

Kodeks poslovne etike

povzema skupek vrednot in načel, ki predstavljajo vodila ravnanja zaposlenih v Gorenjski banki do sodelavcev, partnerjev in strank.

Vizitka

Gorenjska banka d.d., Kranj
Bleiweisova cesta 1, p.p. 147
SI-4000 Kranj

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.