Nič zato, če vas čaka večji nakup.

Poroka je pred vrati in priprave so na vrhuncu. Vabila so poslana, lokacije izbrane, naloge razdeljene. Tako nevestine kot ženinove starše čaka kar nekaj večjih nakupov. Enako velja za Mojco, ki gre na poroko kot nevestina najboljša prijateljica.

Nevestin oče bo, tako je obljubil, dal za ohcet. Poročno potovanje bo darilo njegove mame. Tudi Mojco pred poroko čaka najmanj en večji nakup. Kaj jim priporočamo?


Nevestin oče bo dal za ohcet.  

To jima je obljubil in v ta namen je tudi nekaj privarčeval. A za najem dvorane, okrasitev, pogostitev, glasbene izvajalce in številne druge podrobnosti, za katere niti ni vedel, da sodijo zraven, prihranki ne bodo dovolj. Odločil se je, da pri svoji banki najame potrošniški kredit. 

Kot zvestemu komitentu mu je banka kredit odobrila brez dodatnih zavarovanj in mu na osebni račun še istega dne nakazala želeni znesek. Dokazil o porabi ni potreboval, prav tako ne potrdil o odplačilni sposobnosti. Za najem kredita je zadostoval veljavni osebni dokument. Stroški kredita so bili celo nižji kot bi bili pri najemu izrednega limita, poleg tega pa je dobil višji znesek po nižji obrestni meri. Kredit bo prek rednih mesečnih obrokov odplačal v naslednjih petih letih. V kolikor bi se odločil za izredni limit, bi ga moral poplačati najkasneje v letu dni. Res pa je, da bi si v tem primeru lahko sam določil dinamiko odplačevanja.

 

Poročno potovanje bo darilo njegove mame. 

Gospa službeno že sicer veliko potuje, zato ima z urejanjem in plačevanjem potovanj v tujino veliko izkušenj. Tudi tokrat bo tako stroške poti kot namestitve in bivanja poravnala prek spleta, in sicer s svojo zlato kartico Activa MasterCard. Dnevni limit v višini 4.200 evrov ji to vsekakor omogoča, tudi glede varnosti transakcije je lahko brez skrbi. 

Hčerina poroka je sicer precej izpraznila njen osebni račun, a ta bo za stroške poročnega potovanja bremenjen šele 18. prihodnji mesec. Njena naslednja plača bo do tedaj že na računu. To pomeni, da ni nikakršne potrebe po najemanju kredita ali izrednega limita. V tem primeru bi morala poleg same glavnice plačati tudi stroške obresti in odobritve, teh pa pri plačilu s kartico Activa MasterCard ni, čeravno gre tudi v tem primeru za odloženo plačilo.

 

Obleka je čudovita, a za Mojco v tem trenutku predraga. 

Mojca je končno našla obleko, ki bi bila primerna za poroko. Ampak ta stane več, kot ima Mojca na svojem računu. Kredita za to ne želi najemati, redni limit pa ne zadošča, zato se Mojca pri banki dogovorila za izredni limit na računu. 

Banka ji lahko odobri največ 5-kratnik vrednosti priliva, ki ga je Mojca na svoj račun prejela v obdobju zadnjih treh mesecev. Obresti za porabljeni del limita so enake kot pri rednem limitu, a višje kot pri najetju kredita. Ji pa zneska limita ni treba odplačevati vsak mesec. Pomembno je le, da ga odplača v letu dni. 

 

Za vsak večji nakup res ni treba po kredit. Oglasite se v svoji poslovalnici. Na posvet se lahko tudi naročite ali pa nas vprašate za nasvet tako, da uporabite spodnji obrazec. 

Oglejte si še:
Postopno in brez večjih odrekanj do lepega prihranka Postopno in brez večjih odrekanj do lepega prihranka
Za kritje večjih izdatkov, ki se pojavijo še pred iztekom depozita Za kritje večjih izdatkov, ki se pojavijo še pred iztekom depozita
Prijavite se na koristne nasvete

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam na vpisan e-naslov pošiljamo koristne nasvete, novosti glede bančnih storitev in ugodnosti.

Informacije glede uporabe mojih osebnih podatkov: upravljavec Gorenjska banka d.d., Kranj | pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov, DPO | kateri podatki se obdelujejo | pravna podlaga za obdelavo podatkov | namen obdelave podatkov | obdobje hrambe podatkov | prostovoljnost posredovanja podatkov | posredovanje podatkov izven upravljavca | moje pravice | preklic privolitve in posledice | postopek uveljavljanja pravic | varstvo podatkov | več informacij

Kredit vam lahko uresniči
vaše želje že sedaj.

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite na 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.