Načrtujete potovanje?

Dobro načrtovanje potovanja je prvi korak, če želite, da bo to prijetno. Pri tem ima pomembno mesto finančna urejenost in upoštevanje pravila, po katerem s seboj vzamete le toliko gotovine, kot je potrebujete na začetku. V nadaljevanju pa raje uporabljajte plačilne kartice in bankomate.

Preden se odpravite od doma, poskrbite za varnost vašega premoženja. Zaklenite stanovanje, prosite soseda, da pobira pošto in popazi na morebitne obiske vlomilcev. Vsekakor pa vam svetujemo, da v času, ko vas ne bo, predmete večjih vrednosti shranite v bančnem sefu.

Uredite dokumente in preverite značilnosti plačilnih kartic.

Na pot se odpravite z urejenimi zavarovanji in veljavnimi dokumenti – to velja tudi za veljavnost plačilnih kartic. Naj ta ne poteče ravno v dneh, ko boste na dopustu.

Preverite tudi značilnosti plačilne kartice. Vse kartice Gorenjske banke imajo mednarodno veljavnost, zato jih lahko uporabljate tudi v tujini. Pred odhodom se pozanimajte o razpoložljivih limitih za nakupe in dvige gotovine, ter o višini provizij.

 

Kartice še nimate?

Priporočamo, da si jo pred odhodom na dopust zagotovite. Poleg klasične plačilne kartice vam je odslej na voljo tudi predplačniška kartica Activa MasterCard. Z izjemo odloženega plačila ima vse funkcionalnosti klasične plačilne kartice, hkrati pa je cenejša in hitreje dosegljiva, saj za izdajo ne zahteva nobenih posebnih pogojev.

 

Za dvig gotovine uporabljajte kartico Activa Maestro.

Ko imate osebni račun, imate tudi mednarodno plačilno kartico Activa Maestro. S kartico lahko dvigujete gotovino na bankomatu in plačujete na prodajnih mestih, označenih z nalepko Maestro.

Z Activo MasterCard, kartico z odloženim plačilom, v prvi vrsti plačujte na prodajnih mestih. Lahko jo uporabite tudi za dvig gotovine na bankomatih, ki so označeni z nalepko MasterCard, vendar boste za to plačali višjo provizijo, kot za dvig z Activa Maestro kartico. 

Dobro je tudi vedeti, kako so kraji, kamor boste potovali, pokriti z bankomati. Morda je država, v katero potujete, med tistimi, ki imajo na nekaterih bankomatih omejen dvig gotovine.

 

locirajte bankomat

 

Zavarujte se pred zlorabo. 

Uredite si storitev SMS-transakcije, da boste prek mobilnega telefona nemudoma seznanjeni s podrobnostmi vsake transakcije z vašo kartico.

Priporočamo tudi zavarovanje zlorabe kartice, ki predstavlja prvovrstno varovalko pred škodo, s katero bi se sicer spoprijemali ob morebitni kraji vaše kartice, pa tudi nekaterih osebnih predmetov.

Pri roki imejte številko svoje bančne poslovalnice in avtorizacijskega centra: +386 5 6661 256 (zapisana tudi na hrbtni strani kartice), kamor pokličete v primeru težav pri uporabi kartice.

Preverite še:
Če v tujini nujno potrebujete denar, je prava rešitev Moneygram Če v tujini nujno potrebujete denar, je prava rešitev Moneygram
Prvovrstna varovalka pred krajo oziroma zlorabo kartice. Prvovrstna varovalka pred krajo oziroma zlorabo kartice.
Prijavite se na koristne nasvete

S klikom na gumb POŠLJI se strinjate in dovoljujete, da vam na vpisan e-naslov pošiljamo koristne nasvete, novosti glede bančnih storitev in ugodnosti.

Informacije glede uporabe mojih osebnih podatkov: upravljavec Gorenjska banka d.d., Kranj | pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov, DPO | kateri podatki se obdelujejo | pravna podlaga za obdelavo podatkov | namen obdelave podatkov | obdobje hrambe podatkov | prostovoljnost posredovanja podatkov | posredovanje podatkov izven upravljavca | moje pravice | preklic privolitve in posledice | postopek uveljavljanja pravic | varstvo podatkov | več informacij

Kredit vam lahko uresniči
vaše želje že sedaj.

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite na 04 20 84 312

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.