Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet

Informativni izračun kreditne sposobnosti

Vas zanima, kakšna je vaša kreditna sposobnost? Uporabite spletni kalkulator in jo izračunajte. Izračun si pošljite na email in se dogovorite za sestanek v najbližji poslovalnici, kjer vam pripravimo individualno oblikovano ponudbo.

 

 
 
Vpišite povprečje zadnjih 12 mesecev (upošteva se plača/pokojnina, prevoz na delo, nadomestilo za prehrano, regres, božičnica ...)
 
 

Ocena kreditne sposobnosti

Kreditna sposobnost pove upniku, kako primerni ste za kredit. Odločitev, ki jo sprejme banka, temelji na tem, kako ste se v preteklosti odplačevali kredite. Odločitev temelji na več različnih dejavnikih, in sicer: vašem splošnem kreditnem poročilu, krediti oceni in zgodovini plačil.

Kreditno poročilo in kreditna ocena

Vaše kreditno poročilo opisuje, koliko dolgov imate, kakšno je stanje kreditov v odplačilu ter možne kreditne omejitve in trenutno stanje vsakega računa. Prav tako bo označil vse pomembne informacije za potencialnega kreditojemalca vključno s tem, ali ste imeli zapadle neplačane obveznosti izvršbe in izterjave. Vaša kreditna sposobnost se meri tudi z vašo kreditno oceno, in sicer na podlagi vašega kreditnega poročila. Visoka bonitetna ocena pomeni, da je vaša kreditna sposobnost visoka. Nasprotno pa nizka kreditna sposobnost izhaja iz nižje bonitetne ocene.

Zgodovina plačil

 Zgodovina plačil ima ključno vlogo pri določanju vaše kreditne sposobnosti. Kreditodajalci na splošno ne dajejo kredita nekomu, čigar zgodovina kaže na zamude pri plačilih in splošno finančno neodgovornost. Če ste redno odplačevali vse svoje obveznosti, bi morala zgodovina plačil v vašem kreditnem poročilu to odražati in ne bi smeli imeti razloga za skrb. Zgodovina plačil šteje precejšen del vaše kreditne ocene, zato je dobro, da ste pri plačevanju obveznosti dosledni.

Vaša kreditna sposobnost je pomembna, ker bo določila, ali boste dobili kredit za namen, ki si ga želite. Vendar to še ni vse. Bolj ko ste kreditno sposobni, bolje je za vas na dolgi rok, saj to običajno pomeni boljše obrestne mere, manj provizij in boljše pogoje kreditiranja.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica