Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Trajnostni Razvoj Gorenjska Banka

Trajnostni razvoj

V Gorenjski banki zasledujemo strateško usmeritev ESG, s katero krepimo našo družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, ki sta že od nekdaj del naše identitete. Zavzeto sodelujemo pri obvladovanju podnebnih sprememb in varovanju okolja (E – Environment), skrbimo za razvoj zaposlenih, spodbujamo gospodarski in družbeni napredek (S – Social) in zagotavljamo visoke standarde korporativnega upravljanja (G – Governance).

Kako v Gorenjski banki zmanjšujemo svoj ogljični odtis?

Uvajamo digitalizacijo in avtomatizacijo procesov, ki omogočata večjo učinkovitost ter manjšo porabo papirja.
Strankam nudimo digitalne rešitve in jih spodbujamo k brezpapirnem poslovanju.
Zasledujemo energetsko učinkovitost delovanja, skladno s smernicami učinkovite rabe energije in zakonodajo s področja gradnje objektov.
Zmanjšujemo porabo vode in odgovorno ravnamo z odpadki.
Digitaliziramo interne procese, kot so upravljanje človeških virov in vodenje dokumentacije.
Izvajamo aktivnosti za zdravje zaposlenih in varnost na delovnem mestu.
Smo ponosni prejemnik certifikata Družbeno odgovorni delodajalec.

V naših poslovalnicah je mogoče 80 % vseh dokumentov podpisati digitalno na tablici. 

S storitvijo ePero omogočamo elektronsko podpisovanje, kar izboljšuje uporabniško izkušnjo komitentov in nam omogoča učinkovito poslovanje. Dokumenti so shranjeni digitalno, s čimer prihranimo, hkrati pa zmanjšamo naš okoljski odtis. Stranke lahko prav tako digitalno podpišejo številne dokumente od doma in prejmejo vse bančne izpiske digitalno.

Družbena odgovornost v Gorenjski banki

Družbena odgovornost v Gorenjski banki

V Gorenjski banki stremimo k oblikovanju dolgoročnih in profesionalnih odnosov, negovanju zaupanja, varovanju podatkov in transparentnemu komuniciranju. Spodbujamo finančno opismenjevanje strank z Digitalnimi dnevi, dnevi stanovanjskih kreditov, naložbenimi in zavarovalnimi dnevi in strankam s transparentnim predstavljanjem produktov in jasno komunikacijo pomagamo pri sprejemanju finančnih odločitev.

Prizadevamo si ustvarjati delovna mesta, ki zagotavljajo enakost med spoloma ter strokovni in osebni razvoj zaposlenih. Spodbujamo razvoj znanja, kompetenc in inovativnega razmišljanja ter celostno nadgrajujemo svoje delovanje kot družbeno odgovoren delodajalec.

Proaktivno uresničujemo politiko sponzorstev in donatorstev, s katero dvigamo kakovost bivanja lokalne in širše skupnosti ter krepimo svoje osnovno poslanstvo, vrednote in etične zaveze. Pri tem se osredotočamo na področje varovanja okolja, pomoči družinam in finančno šibkejšim posameznikom ter podporo športu.

Izvedite več o naših projektih

Kako vam stojimo ob strani?

Finančno opismenjevanje

Zavedamo se, da je nakup, gradnja ali prenova hiše ali stanovanja eno najbolj stresnih obdobij v življenju. Da bi vam karseda olajšali celoten proces, smo pripravili digitalno knjižnico vsebin »Z manj stresa do doma«.

Na knjižnico

Digitalno opismenjevanje

Digitalizacija je postopoma zajela vse ravni življenja in postala del vsakdana vsakogar med nami. Da bi lahko v celoti izkoristili prednosti tehnološkega napredka, v Gorenjski banki skrbimo za digitalno in finančno opismenjevanje komitentov.

Na finančno opismenjevanje

Trajnostna potrošnja

V Gorenjski banki kot družbeno odgovornem podjetju želimo svoje komitente usmeriti k načelom trajnostne potrošnje. Z nasveti, pripravljenimi v sodelovanju z "Ekologi brez meja" predstavljamo, kako postati odgovoren, k trajnosti naravnan potrošnik in ob tem celo prihraniti.

Na trajnostno potrošnjo

Sponzorstva in donacije

Našega poslovanja in razvoja ne usmerjajo le vaše potrebe, temveč tudi družbena odgovornost, h kateri doprinese prav vsak, četudi majhen korak. Z nizom teh v Gorenjski banki dvigamo kakovost bivanja širše skupnosti in krepimo svoje osnovno poslanstvo, zadane vrednote ter etične zaveze.

Na družbeno odgovornost

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica