Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Trajnostni Razvoj Gorenjska Banka

Trajnostni razvoj

V Gorenjski banki zasledujemo strateško usmeritev ESG, s katero krepimo našo družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Kratica ESG združuje prizadevanja na področju varovanja okolja, razvoja družbe in doseganja visokih standardov korporativnega upravljanja. V Gorenjski banki svoje aktivnosti usmerjamo na vsa tri področja. Preverite naše projekte.

Kako v Gorenjski banki zmanjšujemo svoj ogljični odtis?

Uvajamo digitalizacijo in avtomatizacijo procesov, ki omogočata večjo učinkovitost ter manjšo porabo papirja.
Strankam nudimo digitalne rešitve in jih spodbujamo k brezpapirnem poslovanju.
Zasledujemo energetsko učinkovitost delovanja, skladno s smernicami učinkovite rabe energije in zakonodajo s področja gradnje objektov.
Zmanjšujemo porabo vode in odgovorno ravnamo z odpadki.
Digitaliziramo interne procese, kot so upravljanje človeških virov in vodenje dokumentacije.
Izvajamo aktivnosti za zdravje zaposlenih in varnost na delovnem mestu.
Smo ponosni prejemnik certifikata Družbeno odgovorni delodajalec.

V naših poslovalnicah je mogoče 80 % vseh dokumentov podpisati digitalno na tablici. 

S storitvijo ePero omogočamo elektronsko podpisovanje, kar izboljšuje uporabniško izkušnjo komitentov in nam omogoča učinkovito poslovanje. Dokumenti so shranjeni digitalno, s čimer prihranimo, hkrati pa zmanjšamo naš okoljski odtis. Stranke lahko prav tako digitalno podpišejo številne dokumente od doma in prejmejo vse bančne izpiske digitalno.

Družbena odgovornost v Gorenjski banki

Družbena odgovornost v Gorenjski banki

V Gorenjski banki stremimo k oblikovanju dolgoročnih in profesionalnih odnosov, negovanju zaupanja, varovanju podatkov in transparentnemu komuniciranju. Spodbujamo finančno opismenjevanje strank z Digitalnimi dnevi, dnevi stanovanjskih kreditov, naložbenimi in zavarovalnimi dnevi in strankam s transparentnim predstavljanjem produktov in jasno komunikacijo pomagamo pri sprejemanju finančnih odločitev.

Prizadevamo si ustvarjati delovna mesta, ki zagotavljajo enakost med spoloma ter strokovni in osebni razvoj zaposlenih. Spodbujamo razvoj znanja, kompetenc in inovativnega razmišljanja ter celostno nadgrajujemo svoje delovanje kot družbeno odgovoren delodajalec.

Proaktivno uresničujemo politiko sponzorstev in donatorstev, s katero dvigamo kakovost bivanja lokalne in širše skupnosti ter krepimo svoje osnovno poslanstvo, vrednote in etične zaveze. Pri tem se osredotočamo na področje varovanja okolja, pomoči družinam in finančno šibkejšim posameznikom ter podporo športu.

Izvedite več o naših projektih

S katerimi produkti Gorenjske banke lahko zmanjšate svoj ogljični odtis?

E-izpiski

Ali ste vedeli?

 • Za izdelavo papirja se letno porabi približno 40 % celotne letine lesa.
 • Industrija celuloze in papirja je med petimi največjimi industrijskimi porabniki energije.
 • Po svetu je krčenje gozdov odgovorno za približno 12 % emisij toplogrednih plinov. Drevesa namreč absorbirajo CO2 in ga spremenijo v kisik, a tem ko les posekamo pa ustvarimo ogromna območja, kjer ta proces ni več mogoč.

Standardni A4 list papirja tehta 5g. Če se odpoveste mesečnim izpiskom in preidete na e-izpiske lahko na letni ravni prihranite 60 g papirja ali 0,039 kg CO2.

Izberite e-izpiske in se s tem pridružite našemu poslanstvu za zeleno prihodnost.

 

Digitalno bančništvo

Ali ste vedeli?

 • V Sloveniji opravimo 69 % potovanj z avtomobilom. Promet predstavlja daleč največji vir, v letu 2018 kar 52,9 odstotkov toplogrednih plinov. Z naraščanjem prometa se veča poraba goriva, povečujejo pa se tudi onesnaženje, hrup, zastoji, nesreče in poraba prostora.
 • Povprečna dolžina poti za osebni opravke je po podatkih SUR-a 13 km. Če se odpoveste samo 1 obisku poslovalnice na leto, lahko prihranite 4,42 kg CO2.

Izberite digitalne bančne poti Gorenjske banke in vsakodnevne bančne storitve opravite kar preko telefona ali računalnika. Z mobilno banko Link m in spletno banko Link vam boste tako prihranili čas, denar in zmanjšali ogljični odtis, saj za opravljanje nekaterih bančnih storitev ne bo potreben obisk poslovalnice.

 

EKO kredit

Ali ste vedeli?

 • Gospodinjstva porabijo 24 % vse energije v Sloveniji. Končni rabi energije v gospodinjstvih je bilo namenjenih skoraj 48.600 TJ oz. v letni primerjavi za 6 % več. Največji delež je bil porabljen za ogrevanje prostorov (64 %).
 • Toplotne črpalke uporablja energijo iz okolice. Odvisno od razmer lahko iz okolice izkoristi od približno 50 % do 80 % energije. Pri svojem delovanju ne proizvajajo izpušnih plinov ali prahu.
 • Proizvodnja električne energije v sončnih elektrarnah pomeni največji razvojni in okoljsko sprejemljiv potencial za povečanje proizvodnje električne energije iz OVE v Sloveniji.

Ker podpiramo naložbe v trajnostno gradnjo ali prenovo doma, vam nudimo posebni EKO kredit. Izkoristite ga za nakup ali gradnjo nizkoenergijske hiše, prenovo nepremičnine s trajnostnimi materiali, za toplotno črpalko, sončno elektrarno ali druge energijsko učinkovite naložbe, ki prispevajo k ohranjanju okolja.

 


Kako vam stojimo ob strani?

Finančno opismenjevanje

Zavedamo se, da je nakup, gradnja ali prenova hiše ali stanovanja eno najbolj stresnih obdobij v življenju. Da bi vam karseda olajšali celoten proces, smo pripravili digitalno knjižnico vsebin »Z manj stresa do doma«.

Na knjižnico

Digitalno opismenjevanje

Digitalizacija je postopoma zajela vse ravni življenja in postala del vsakdana vsakogar med nami. Da bi lahko v celoti izkoristili prednosti tehnološkega napredka, v Gorenjski banki skrbimo za digitalno in finančno opismenjevanje komitentov.

Na finančno opismenjevanje

Trajnostna potrošnja

V Gorenjski banki kot družbeno odgovornem podjetju želimo svoje komitente usmeriti k načelom trajnostne potrošnje. Z nasveti, pripravljenimi v sodelovanju z "Ekologi brez meja" predstavljamo, kako postati odgovoren, k trajnosti naravnan potrošnik in ob tem celo prihraniti.

Na trajnostno potrošnjo

Družbena odgovornost

Našega poslovanja in razvoja ne usmerjajo le vaše potrebe, temveč tudi družbena odgovornost, h kateri doprinese prav vsak, četudi majhen korak. Z nizom teh v Gorenjski banki dvigamo kakovost bivanja širše skupnosti in krepimo svoje osnovno poslanstvo, zadane vrednote ter etične zaveze.

Na družbeno odgovornost

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

 • 04 20 84 312
 • info@gbkr.si
 • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

 • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica