Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Educell 2021 0092

Educell in Gorenjska banka

»S pomočjo financiranja s strani Gorenjske banke smo lahko kupili opremo, ki nam bo zagotovila natančnost, zaradi katere bomo pridobili GMP certifikat. S tem razpolaga zelo malo podjetij, zato je ta za nas izjemnega pomena. Gre za standard, ki je pogoj za proizvodnjo in prodajo celičnih pripravkov, poleg tega pa se bo zmogljivost naše proizvodnje povečala s 4 na 20 odmerkov mesečno, kar pomeni, da bo zdravljenje na voljo večjemu številu bolnikov. Veseli smo, da je Gorenjska banka to prepoznala in se obenem veselimo prihodnjih sodelovanj. V načrtu imamo še ogromno večjih investicij, ki jih bomo brez zanesljivega finančnega partnerja le težko speljali.«

dr. Lenart Girardon, Educell d.o.o

Poslovna zgodba podjetja Educell

Globalno usmerjeno slovensko razvojno raziskovalno podjetje

Podjetje Educell d.o.o. je majhno podjetje (med 10 in 19 zaposlenih) iz osrednje Slovenije, ki se ukvarja z raziskovalno in razvojno dejavnostjo na področju biotehnologije. Vlaganje v raziskave in razvoj novih metod zdravljenja je brez dvoma ključnega pomena za celotno družbo, zavedanje o tem pa je pandemija le okrepila. Educell, podjetje za biotehnološke raziskave, ustanovljeno leta 1997, je v letošnjem letu kupilo stroj za rast matičnih celic za bolnike s težkimi pljučnimi obolenji, vključujoč tiste, ki se soočajo s hujšimi posledicami koronavirusa. Inovacija, tehnološki napredek in ekološka usmerjenost ter družbena korist so vodilne lastnosti družbe, katere lastniška struktura se je do leta 2013, ko jo je prevzel MBB.SI MEDICAL BIOBANK SWISS INSTITUTE AG s 67 % lastniškim deležem dr. Aleksandra Ljubića, večkrat spremenila.

Gre za prvo organizacijo v Sloveniji, ki je pridobila dovoljenje za razvoj tkiv in matičnih celic. Nastala je z željo po praktični uporabi tkivnega inženiringa, imuno ter celične terapije, tako v Sloveniji kot tujini pa zastopa nadvse slabo raziskano, a strogo urejeno področje, ki pa temu navkljub ne velja za pravo noviteto. Različne metode so namreč že v uporabi v zobozdravstvu, dermatologiji, urologiji, ortopediji in pri zdravljenju rakavih ter številnih drugih obolenj.

Cilj družbe je ustanoviti največje, globalno usmerjeno slovensko razvojno-raziskovalno podjetje, ki bo dvignilo konkurenčnost, skrajšalo čas proizvodnje zdravil ter pridobilo mednarodni certifikat. S tem razpolaga izredno malo podjetij, a je pogoj za vstop na mednarodne trge, pridobijo pa ga lahko izključno ustanove s tehnološko najnaprednejšo opremo.

Educell, ki poleg omenjenih storitev izvaja svetovalno in izobraževalno dejavnost za potrebe zdravstva ter šolstva, kriterije za prejem licence ob finančni pomoči Gorenjske banke že izpolnjuje. S tem pa je kljub vsemu dosegel le enega od neštetih korakov na svoji razvojni poti.

Educell Gorenjska Banka

Gorenjska banka: zanesljiv partner na poti do uspeha

Zanesljiv finančni partner na poti do uspeha

Podjetje Educell je Gorenjsko banko izbralo na podlagi številnih priporočil poslovnih partnerjev in ugleda zanesljive banke. Tako je ta postala finančni skrbnik investicij v nakup opreme, potrebne za pridobitev mednarodnega certifikata, družba pa se poleg dolgoročnega kredita  poslužuje poslovnega transakcijskega računa, vendar je zaradi hitrega razvoja panoge, znotraj katere deluje, v prihodnosti pričakovati postopno nadgrajevanje sodelovanja.

Z dosedanjim je po besedah dr. Lenarta Girardona izredno zadovoljna. »Naša pričakovanja so se uresničila. Ob pomoči financiranja s strani Gorenjske banke bomo dosegli GMP certifikat, kar nas navdaja z izjemnim zadovoljstvom in veseli smo, da smo dobili priporočila za tako zanesljivega finančnega partnerja, kakršen je Gorenjka banka.«

Poslovni izzivi številnih mikro podjetij 

Vstop na tuje trge je v marsikateri panogi odvisen od posedovanja certifikatov in licenc, pridobitev teh pa je strogo pogojena z visokimi kriteriji. Podjetje Educell si je zato moralo zagotoviti zadosten vir finančnih sredstev, s pomočjo katerega je lahko kupilo stroj za rast matičnih celic, kar mu bo zagotovilo natančnost in ročnost, na podlagi katerih bo pridobitev licence mogoča. Ker z njo razpolaga malo podjetij, je ta še toliko pomembnejša, finančno partnerstvo z Gorenjsko banko pa ključnega pomena za vse, ki se soočajo s pomanjkanjem sredstev za nakup predpisane opreme.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica