Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
La Popsi (2) (1)

La popsi in Gorenjska banka

»Kot vsako podjetje, se tudi v La popsi soočamo s številnimi izzivi, vendar se ob pomoči Gorenjske banke na vse njih dobro pripravimo. Zavedanje o tem, da se ob podpisu vsake nove pogodbe s kupci lahko obrnemo na Gorenjsko banko, zmanjšuje stres in omogoča širitev na tuje trge, poleg tega pa je celoten postopek tudi enostavnejši ter hitrejši, kar je izredno dragoceno.«

Neža Mlakar in Karmen Meze, La popsi d.o.o

 

Poslovna zgodba La popsi

Kakovost izdelkov je na prvem mestu

Ko pozno pomladi nastopijo prvi toplejši dnevi, oči vseh, še posebej pa najmlajših, dobesedno zažarijo. Poletni meseci namreč veljajo za obdobje sladkanja in hlajenja s sladoledom. S tem pa podjetju La popsi ponujajo priložnost za rast ter razvoj. Sladoledni izdelki La popsi in drugačnost ter svežina teh so zares do izraza prišli dve leti po pričetku poslovanja, ko je podjetje zmagalo na projektu Štartaj Slovenija 2018. Na podlagi te so si sadni zamrznjeni deserti v obliki vitaminov na palčki uspeli utreti pot do številnih prodajnih polic. Sprva le v trgovinah Interspar, kasneje, v veselje malih in velikih sladkosnedov, tudi v vseh manjših Spar poslovalnicah.

Vendar navkljub postopni rasti količine proizvodov in števila trgovin, v katerih je mogoče kupiti sladoled La popsi, kakovost ostaja na prvem mestu. Ravno ta je podjetje pripeljala na Avstrijski trg. Sladoledne dobrote so na voljo v kar 850 Spar trgovinah v Avstriji, to dejstvo pa je zahtevalo širitev proizvodnje, za izvedbo katere je bil potreben najem dodatnih kapacitet. In ker družba svoje poslovanje širi tudi na druge trge znotraj Evropske unije, bo v prihodnosti zagotovo še potrebovala hitre in prilagojene finančne rešitve, ki ji bodo zagotavljale likvidnost.

Lapopsimultipackpasjonka 1024x1024@2x

Lapopsi558 1024x1024@2x

Lapopsi173 1024x1024@2x

Gorenjska banka: zanesljiv partner na poti do uspeha

Začetki sodelovanja z Gorenjsko banko

Pričetek sodelovanja med Gorenjsko banko in družbo La Popsi sega v obdobje po zmagi na Štartaj Slovenija. Podjetje je pri Gorenjski banki sprva odprlo poslovni transakcijski račun in zaprosilo za odobritev limita ter se posluževalo kartičnega poslovanja, medtem ko je v kasnejšem obdobju banka družbo podprla pri dolgoročnem posojilu, potrebnem za nakup službenega vozila, in ji preko Slovenskega podjetniškega sklada zagotovila likvidnostna sredstva.

Po besedah večinskih lastnic podjetja, Neže Mlakar in Karmen Meze, sta bila pri izbiri banke odločilna »osebni pristop in iskreno zanimanje za reševanje težav. Enakovredne temu so tudi odzivnost in natančnost ter prilagodljivost Gorenjske banke. Vse našteto je izrednega pomena in nas je pripeljalo tako do povečanja obsega prihodkov kot priložnosti za vlaganje v razvoj novih proizvodov, zdaj že prisotnih na trgu.«

Poslovni izzivi številnih mikro podjetij 

Financiranje obratnega kapitala je družbi omogočilo dobavo večjih količin surovin in širšega obsega proizvodnih kapacitet, ob tem pa ne gre spregledati niti možnosti za uvedbo novih prodajnih programov ter prodor na tuje trge. Vendar poslovanje podjetja La popsi, kot poslovanje marsikaterega drugega mikro podjetja, tako lastnikom družbe kot banki povzroča nemalo skrbi. Za največji izziv zagotovo šteje sezonsko poslovanje. Zaradi tega in številnih drugih razlogov je toliko pomembneje, da banka strankam resnično prisluhne ter pripravi prilagojeno ponudbo, upoštevajoč vse dejavnike, ki vplivajo na način poslovanja.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica