Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Online Purchase

Preprečite zlorabe svojih plačilnih kartic

V zadnjem času v Gorenjski banki zaznavamo povečano število poskusov spletnih zlorab plačilnih kartic, pri čemer so uporabniki največkrat oškodovani na spletnih straneh brez ustrezne varnostne zaščite.

Banka uporablja varnostne sisteme, ki spremljajo poslovanje 24 ur na dan, 7 dni v tednu, in lahko v primeru neobičajnih transakcij prepreči poskus zlorabe. A največ za varnost svojih plačilnih sredstev lahko naredite sami.

Dodatno varnost pri uporabi bančnih kartic vam nudijo SMS obvestila. Z »varnostnim« SMS sporočilom vas nemudoma opozorimo na vsako transakcijo, ki je bila v Sloveniji ali v tujini opravljena z vašo plačilno kartico. SMS obvestila lahko naročite prek spletne ali mobilne banke ali v najbližji poslovalnici.

Za zagotovitev dodatne varnosti in boljši nadzor nad kartično porabo si lahko nastavite tudi limite za spletne nakupe za debetno kartico, kartico z odloženim plačilom in predplačniško kartico –  naročilo vam je na voljo tudi v spletni banki Link.

Pri poslovanju s plačilno kartico upoštevajte tudi naslednje nasvete:

  • Preden opravite spletni nakup se pozanimajte o pristnosti prodajalca in spletne strani.
  • Neznancem ne zaupajte podatkov vaše plačilne kartice.
  • Podatkov vaše plačilne kartice ne pošiljajte po elektronski pošti, klepetalnicah ali po telefonu.
  • Uporabljajte varne načine plačila.
  • Podatke o plačilni kartici vnašajte na varnih spletnih straneh, kjer se naslov začne s „https“ in je v naslovni vrstici brskalnika simbol ključavnice.
  • Po nakupu se vedno odjavite in shranite potrditveno e-sporočilo o nakupu.

Pogosta vprašanja

Procesni sistem lahko nekatera spletna prodajna mesta prepozna kot nevarna in jih umesti na tako imenovano črno listo prodajnih mest, pri katerih se zaradi varnosti odsvetuje izvajanje spletnih nakupov. Transakcije na takih spletnih mestih so zato lahko zavrnjene. Za več informacij v zvezi z zavrnjenim plačilom smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@gbkr.si ali telefonski številki +386 4 20 84 105.
Varnost vaših spletnih nakupov nam je na prvem mestu. Za večjo zaščito smo pri spletnem trgovcu apple.com omejili nakupe od 49,99 EUR naprej. V primeru nakupov višjih zneskov na apple.com vas prosimo, da o tem predhodno obvestite banko na info@gbkr.si, s sporočilom preko mobilne banke Link m, spletne banke Link ali s klicem na +386 4 20 84 105.

Če vam posamezna transakcija ni znana in je niste izvedli sami, čim prej blokirajte svojo kartico, kar storite s klicem na telefonsko številko kartičnega servisnega centra banke, ki je zapisana na hrbtni strani vaše kartice, ali s klicem v klicni center Gorenjske banke na telefonsko številko +386 4 20 84 105.

Na naši spletni strani smo za vas pripravili še več nasvetov za varno finančno poslovanje na spletu.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica