Do računa prek spleta.

Naročite svoj bančni račun prek spleta in si zagotovite za več kot 100 evrov ugodnosti. Formalnosti urejene v le treh korakih.
več

Novo v ponudbi!

Poseben premostitveni kredit za vse, ki sklenete dolgoročno vezavo! Prihranki so vam lahko voljo takoj, brez dodatnih stroškov.
več

MasterCard SecureCodePlačilne kartice Activa, Activa MasterCard, ponekod pa tudi Activa Maestro med drugim omogočajo tudi spletno nakupovanje. Za izvedbo nakupa je pri klasičnih elektronskih trgovinah potreben vnos številke računa kartice (PAN), veljavnosti kartice ter CVC2 kode (zapisana je na hrbtni strani kartice).

S pametno kartico Activa Maestro (kartica osebnega računa s čipom, ki jo prejme vsak imetnik osebnega računa ob njegovem odprtju) so plačila prek spleta možna na spletnih straneh tistih trgovcev, ki omogočajo varno spletno nakupovanje prek storitve MasterCard SecureCode.

Spletno stran trgovca, ki omogoča varne spletne nakupe, lahko prepoznate po logotipu MasterCard SecureCode.

Plačilne kartice Activa MasterCard Gorenjske banke so za storitve MasterCard SecureCode dodatno registrirane. To pomeni, da so spletni nakupi s kartico Activa MasterCard Gorenjske banke bolj preprosti in udobni, predvsem pa varni.

Storitev MasterCard SecureCode je pomembna novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri plačevanju. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo aplikacije GBToken ali posebnega prenosnega čitalnika ustvari vaša plačilna kartica Activa MasterCard.

Aplikacija GBToken je na voljo za Android in iOS naprave in jo lahko sami naložite iz namenskih spletnih trgovin Google Play in App Store. Za vklop aplikacije potrebujete še aktivacijsko številko, ki jo prejmete po oddaji vloge* za uporabo aplikacije.
*vlogo oddate v najbližjo poslovalnico Gorenjske banke

Čitalnik - generator enkratnih gesel vam je na voljo v vseh poslovalnicah Gorenjske banke.


Brez omenjenih pripomočkov s karticami Activa MasterCard ni več mogoče nakupovati prek spletnih strani e-trgovcev, ki uporabljajo varen način plačevanja. Njihovo število je iz dneva v dan višje, ažuren seznam pa vam je na voljo na:
  1. za slovenska varna spletna mesta je na voljo na spletni strani bank sistema Activa (za varna spletna mesta v Sloveniji)
  2. MasterCard SecureCode (za varna spletna mesta zunaj Slovenije)
Predstavitev delovanja storitve MasterCard SecureCode si lahko ogledate na spletni strani sistema Activa. Proces varnega spletnega nakupovanja, ki ga zagotavlja svetovni kartični sistem MasterCard, je opisan tudi v spodaj pripetih pdf dokumentih.


Podporne vsebine:
Kontaktirajte nas
Primož Tavčar, tel: 04 20 84 394