Stanovanjski kredit

za vse, ki kupujete, gradite ali prenavljate dom

Najhitrejša pot do lastnega doma

Kredit, ki ga potrebujete pri nakupu, gradnji ali prenovi hiše, stanovanja ali vikenda, pa tudi pri pridobivanju gradbene dokumentacije. Za vse, ki si želite ustvariti nov dom, prenoviti starega ali si privoščiti počitniško hišico.

Informativni izračun za

Začnite z uresničevanjem
vaših želja zdaj.

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite na 04 20 84 101

VEČ O STANOVANJSKEM KREDITU

 

 • Stanovanjski kredit je namenjen kritju strošov nakupa ali prenove stanovanja, nakupa, gradnje ali prenove stanovanjske ali počitniške hiše oziroma pridobitvi dokumentacije za gradnjo
 • Višina stanovanjskega kredita je odvisna od odplačilne sposobnosti kreditojemalca in načina zavarovanja kredita. 
 • Višina mesečne anuitete lahko ob sklenitvi kreditne pogodbe dosega do 55 odstotkov mesečne plače ali pokojnine kreditojemalca.
 • Ob upoštevanju vseh odtegljajev, vključno z odtegljajem za na novo odobreni stanovanjski kredit, vam mora ostati najmanj znesek v višini minimalne neto plače (po Zakonu o izvršbi in zavarovanju).
 • Banka bo vašo kreditno sposobnost in korektnost poslovanja pred odobritvijo kredita preverila v sistemu SISBON.

 

 

VODIČ

Vse, kar je treba vedeti o  kreditni pogodbi za nepremičnino

 

 

obrestne mere        kreditna dokumentacija

 

 

------------------------------------------------------------------------------

Gorenjska banka nima sklenjenih pogodb o posredovanju potrošniških kreditov za nepremičnine. Za posle finančnega leasinga (zakupa) pa ima z odvisno družbo GB Leasing sklenjeno pogodbo o bančnem finančnem posredovanju za premičnine.

Doba odplačila za stanovanjski kredit:
 

 • do 20 let - ob zavarovanju pri zavarovalnici, z zastavo nepremičnine ali s poroštvom fizičnih oseb
 • do 30 let - za komitente banke, ki so mlajši od 40 let, najemajo stanovanjski kredit za gradnjo oziroma nakup stanovanjske hiše ali stanovanja, hkrati pa kredit zavarujejo z zastavo nepremičnine.

 

 

 

 

Oblike zavarovanj:

 • vknjižba zastavne pravice na lastnih ali drugih nepremičninah, ki so zavarovane, in zavarovalne police, vinkulirane v korist banke
 • zavarovanje pri zavarovalnici
 • poroštvo najmanj dveh odplačilno sposobnih porokov
 • zastava srestev in premičnin (npr. zlato, umetniške slike) pri Gorenjski banki

 

Preberite tudi:

Tudi če se vam kaj zgodi, s kreditom ne boste obremenili svojih najbližjih. Življenjsko zavarovanje kreditojemalca Življenjsko zavarovanje kreditojemalca
Bi radi šli na svoje, pa ne veste, kje začeti? Kako se lotiti nakupa nepremičnine? Praktični nasveti in napotki pred nakupom nepremičnine Praktični nasveti in napotki pred nakupom nepremičnine
Mojca in Peter s prenovo doma ne moreta več odlašati. Poglejte, kako sta se je lotila. Stanovanjski kredit ni edina oblika financiranja. Stanovanjski kredit ni edina oblika financiranja.
Lahko zagotovimo, da bo tudi ob najhujšem poskrbljeno za neodplačani dolg? Kako dobro je zavarovano vaše posojilo? Kako dobro je zavarovano vaše posojilo?

Kje smo?

Zemljevid poslovalnic, bankomatov in drugih lokacij Gorenjske banke.