Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Varovanje Okolja Gorenjska Banka

Varovanje okolja

Ohranjanje raznovrstnosti ekosistema, ogljična izravnava in krepitev odnosa med človekom ter naravo so temeljne oblike družbene odgovornosti. V Gorenjski banki to uresničujemo s podporo projektov, ki v središče postavljajo skrb za varovanje okolja.

Trajnostni Razvoj Gorenjska Banka

Z Ekologi brez meja za bolj zeleno prihodnost

V Gorenjski banki uresničujemo strateško zavezo k trajnostno naravnanemu poslovanju s poudarkom na aktivnem upravljanju okoljskih ter družbenih vidikov poslovanja in odgovornega korporativnega upravljanja (ESG). Na področju trajnosti zato izvajamo številne aktivnosti. Ena izmed teh je bilo tudi letošnje sodelovanje z Ekologi brez meja, eno vodilnih organizacij na področju varovanja in zaščite okolja v Sloveniji. Naše stranke smo v sklopu sodelovanja ozaveščali o različnih vidikih trajnostne potrošnje, v maju pa smo organizirali tudi trajnostne sprehode po Ljubljani in Kranju pod sloganom “Vsak korak šteje”.

Skupaj za boljši jutri (Zavod za gozdove Slovenije)

V Sloveniji obstaja kar 150 gozdnih učnih poti, ki jih je treba redno obnavljati, letno pa jih v okviru dejavnosti Zavoda za gozdove Slovenije obišče več kot 15.000 otrok in mladih. S pomočjo donacije Gorenjske banke je temeljito obnovo doživela Učna pot Visoko, in sicer z zasaditvijo 32-ih sadik 12-ih različnih drevesnih vrst, s čimer uresničujemo skrb za varovanje okolja, gozdove ter vzdrževanje gozdnih učnih poti.

Poleg obnove je bila v okviru projekta Skupaj za boljši jutri razvita spletna aplikacija učnih poti po Sloveniji, ki obiskovalcem omogoča lažjo orientacijo, spoznavanje posamezne poti, pa tudi njenih prepoznavnih značilnosti.

Donacijo Je Zgs Ju Predal Mario Henjak Predsednik Uprave Gorenjske Banke

Donacija Gorenjska Banka Skupaj Za Boljsi Jutri

Skupaj za boljši jutri (Mestna občina Kranj in Zavod za gozdove Slovenije)

Mestna občina Kranj je s pomočjo donatorskih sredstev Gorenjske banke in Zavoda za gozdove Slovenije v okviru projekta Skupaj za boljši jutri zasadila drevesa v drevoredu ob Cesti Rudija Šelige. Gre za 26 sadik stožčaste okrasne hruške, ki bodo sčasoma privabile čebele in druge opraševalce ter na ta način skrbele za varovanje okolja oziroma manjšo onesnaženost zraka, s tem pa urbano okolje neposredno povezale z naravo.

Bližina dreves izboljšuje počutje in zdravje človeka ter mu nudi boljše pogoje za bivanje in delo, medtem ko urbane soseske, postavljene v naravo, ohranjajo biološko pestrost ter ekološko stabilnost okolja.

Digitalni čebelnjak (Društvo Academica)

Skrb za varovanje okolja odražamo skozi vzpostavitev Digitalnega čebelnjaka, s pomočjo katerega obiskovalci spoznajo različne prostore čebelnjaka in se v digitalnem okolju preizkusijo v dejavnostih, ki prispevajo k varovanju čebel, posledično tudi okolja. Projekt, ki med drugim omogoča posvojitev čebele, izvajamo v sodelovanju z Društvom Academica, del njega pa je prav tako novoletno voščilo, natisnjeno na papir s semeni medovitih rastlin.

S tem krepimo vez med banko in našimi komitenti ter osveščamo o pomenu krhkega ekosistema, od katerega smo odvisni tako mi sami kot čebele, saj njihovo izumiranje vpliva na celotno prehransko verigo.

Digitalni Cebelnjak Varovanje Okolja

Brezpaprino Poslvoanje Gorenjska Banka

Brezpapirno poslovanje banke

V Gorenjski banki varovanje okolja dojemamo kot temeljno skrb za prihodnost vseh nas. Leta 2016 smo zato uvedli brezpapirno poslovanje, s katerim se na letni ravni izognemo tisku približno 4.000.000 dokumentov, posledično pa ohranimo okoli 500 dreves letno. Poleg tega svoje komitente redno osveščamo o možnostih digitalnega bančništva in jih spodbujamo ter jim nudimo podporo pri prehodu na elektronsko različico bančnih izpiskov.

Na ta način uresničujemo svojo zavezanost družbeni odgovornosti, ki se kaže predvsem skozi varovanje okolja. S tem aktivno prispevamo k dvigovanju kakovosti bivanja in tega obenem omogočamo tudi naslednjim generacijam.

Green Star certifikat potrjuje uspešnost naših korakov na poti zelene preobrazbe

Green Star certifikat potrjuje uspešnost naših korakov na poti zelene preobrazbe

V Gorenjski banki se s prejemom Green Star certifikata ponosno pridružujemo zavezam zelenega slovenskega in globalnega gospodarstva, ki stremi k ambicioznim ciljem poslovanja in podnebnega ukrepanja. Certifikat podeljuje CER – Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo, in sicer tistim podjetjem, ki uspešno uvajamo trajnostna – ESG načela in načela podnebnega ukrepanja v svoje poslovanje.

Certifikat potrjuje, da v Gorenjski banki prispevamo k podnebni nevtralnosti z uvajanjem trajnostnih rešitev v poslovno strategijo banke, z izborom ustreznih ukrepov na vseh ESG področjih in vsakodnevnim prizadevanjem vseh zaposlenih za razvoj zelenega slovenskega in globalnega gospodarstva.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica