Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
03 Gorenjskabanka Vsakkoraksteje Web 1280x720px

Gorenjska banka in Ekologi brez meja za bolj zeleno prihodnost

V Gorenjski banki uresničujemo strateško zavezo k trajnostno naravnanemu poslovanju s poudarkom na aktivnem upravljanju okoljskih ter družbenih vidikov poslovanja in odgovornega korporativnega upravljanja (ESG). Na področju trajnosti zato izvajamo številne aktivnosti.

Ena izmed teh je bilo tudi letošnje sodelovanje z Ekologi brez meja, eno vodilnih organizacij na področju varovanja in zaščite okolja v Sloveniji. Naše stranke smo v sklopu sodelovanja ozaveščali o različnih vidikih trajnostne potrošnje, v maju pa smo organizirali tudi trajnostne sprehode po Ljubljani in Kranju pod sloganom »Vsak korak šteje.«

Pod vodstvom ekipe Ekologov brez meja smo se sprehodili po Ljubljani in Kranju in spoznali različna področja trajnosti in obiskali trajnostne ponudnike, ki so nam predstavili svoje zgodbe, načela delovanja ter svoje izdelke in storitve.

Premierni sprehod smo izvedli v Kranju, kjer smo sprehod začeli v poslovalnici trgovine z rabljenimi oblačili Humana. Tam smo izvedeli, kaj se zgodi z oblačili, ko jih enkrat oddate v zabojnik Humana, kako pogosto se menjujejo kolekcije v trgovini in koliko oblačil letno zberejo po vsej Evropi. Poučen sprehod smo nadaljevali do poslovalnice Kr’Štacuna, ki vsebuje številne rabljene predmete in kose pohištva, ki jih njihova ekipa popravi ter lično predela, da lahko še naprej služijo svojemu namenu. V bližnji šivalnici Kr’Zašij pa smo ob prijetnem klepetu opazovali, kako je izpod rok šivilje iz starih zaves nastala vrečka za nakupovanje sadja in zelenjave. Sprehod smo zaključili v trgovini Krajček, kjer smo raziskali njihovo ponudbo lokalnih, veganskih in zdravih dobrot in poizvedeli, kako lahko v trgovini nakupujemo tudi brez embalaže.

Naslednja izvedba sprehoda je potekala v Ljubljani, kjer smo začeli pri navdihujoči dežnikarici Mariji Lah na Trubarjevi ulici. S pripovedjo svoje zgodbe nas je popeljala desetletja v preteklost, vse do njenih začetkov in nam podala nasvete, kako dobro skrbeti za dežnike, da bodo zdržali desetletja. Naslednja postaja je bila novo opremljena poslovalnica second hand trgovine Knof. Tam so nam predstavili nakup iz druge roke, občudovali pa smo krasne kose oblačil, ki lahko popestrijo našo omaro. Sprehod smo zaključili v Zdravi trgovinici, ki ponuja številne veganske izdelke in celo paleto živil in čistil, ki jih lahko kupimo brez embalaže.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica