Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Close Up Of Male Hands Using Laptop In Home.

31. marec, svetovni dan varnostnega kopiranja

Tudi Gorenjski banki varnost predstavlja pomemben del našega poslovanja. Nepredvidljivost je edina stalnica v življenju. Spletni goljufi nam lahko v trenutku vdrejo in zamenjajo geslo spletnega računa pokvari se disk prenosnika ali izsiljevalski virus zašifrira vse dokumente, tudi tiste v oblaku. Kot opozarjajo na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT se je potrebno pred izgubo osebnega arhiva zavarovati z varnostnimi kopijami pomembnih dokumentov.

Pred izgubo osebnega arhiva nas rešijo le varnostne kopije pomembnih dokumentov in fotografij.

Večina uporabnikov svoje digitalno življenje zaupa enemu ponudniku, najverjetneje je to Google. To pomeni, da dokumente in fotografije, shranjene v oblaku, v najslabšem primeru varuje zgolj eno geslo. Težava nastopi, ko zaradi šibkega gesla ali phishing kraje podatkov izgubimo dostop do vseh njegovih storitev in posledično vseh podatkov, ki jih hranimo pri njem. Pomislite, koliko družinskih fotografij vam sploh še ostane, če danes izgubite dostop do storitve Google Foto? Kaj pa, če izgubite svoj pametni telefon?

Poslovno okolje

Podjetja in organizacije se vedno bolj zavedajo, kako pomembna je razpoložljivost podatkov za poslovanje. Grožnja izsiljevalskih virusov, ki zašifrirajo vse dokumente ter za šifrirni ključ zahtevajo odkupnino, je po podatkih Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost ENISA še vedno v samem vrhu. Varnostne kopije so nujne tudi v primerih tehničnih odpovedi, naravnih nesreč ali preprosto, ko zaposlenemu ukradejo službeni prenosnik. V napadu z izsiljevalskim virusom na podjetje napadalci pogosto zašifrirajo prav vse – tudi backup, ki se nahaja na enem od sistemov na omrežju.

Zato je izrednega pomena, da pomembne dokumente hranite tudi v t.i. offline backupu, ki ni povezan v omrežje. 

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica