Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Foto Direktorska Prevara

Izognite se spletnim prevaram

Varno bančno poslovanje naših strank nam je na prvem mestu. S številnimi varnostnimi sistemi skrbimo, da so vaše finance varne. Za varnost in zaščito pa lahko največ storite sami, z upoštevanjem nasvetov za varno bančno poslovanje in varno rabo spleta.

V nadaljevanju vam predstavljamo eno od najpogostejših spletnih prevar v poslovnem svetu, t.i. direktorsko prevaro, ki jo z nekaj napotki lahko preprečite.

Kaj je direktorska prevara in kako izgleda?

Gre za obliko spletne prevare, kjer goljufi ciljajo predvsem računovodske službe podjetij. V lažnih elektronskih sporočilih, ki izgledajo, kot da jih je poslal direktor podjetja, nagovarjajo računovodstvo, da plačajo znesek v višini več deset tisoč evrov.

Če prejmete sporočilo s takšno vsebino, se najprej prepričajte, da je elektronski naslov pošiljatelja pravi, saj lahko v lažnem elektronskem sporočilu goljufi zelo enostavno ponaredijo podatke pošiljatelja, da izgleda, kot da ga je poslal direktor podjetja.

Kako ukrepati ob prejetju takšnega sporočila?

Sumljivo sporočilo takoj izbrišite in nanj ne odgovarjajte. Če ste v dvomih glede verodostojnosti sporočila, pa vam svetujemo, da vsak neobičajen podatek pri plačilih nujno preverite s pošiljateljem na nek drug način – na primer osebno ali prek telefona. Tako se boste hitro prepričali, ali je pošiljatelj res poslal takšno sporočilo, ali gre zgolj za prevaro.

V primeru, da na sporočilo odgovorite, bodo goljufi na vaš elektronski naslov poslali podatke o bančnem računu, kamor morate nakazati denar. Gre za bančni račun v tujini, ki najverjetneje pripada t.i. denarni muli.

V primeru, da ste denar že nakazali na sumljiv bančni račun, nemudoma kontaktirajte svojo banko.

Na naši spletni strani smo za vas zbrali še več nasvetov za varno bančno poslovanje, koristne informacije pa lahko najdete tudi na spletni strani varninainternetu.si.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica