Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Whatsapp Image 2021 02 15 At 09.54.54

Monsun in Gorenjska banka

»Ker se naše podjetje ukvarja s trgovino, potrebuje več likvidnostnih sredstev od marsikaterega drugega podjetja. Preprosto potrebujemo stalna sredstva za financiranje zalog in nabavo blaga, kar Gorenjska banka še kako razume. Z njene strani smo bili resnično deležni odzivne in korektne obravnave naših potreb, posledično tudi rešitev. Ta banka brez dvoma premore posluh za financiranje, zaradi česar je zmožna pripraviti ugodna bančna posojila, z željo po učinkovitosti v kar največji meri prilagojena specifičnim potrebam posameznega podjetja.«

Klemen Dolžan, Monsun d.o.o.

Poslovna zgodba podjetja Monsun

Podjetje, ki sledi vsem trendom trgovanja

Monsun d.o.o. je srednje veliko podjetje (med 10 in 49 zaposlenih) iz Gorenjske. Osnovna dejavnost družbe je namreč prav trgovina z živili in storitve, s poudarkom na trgovini z ribami ter drugimi morskimi mehkužci. Podjetje velja za enega največjih distributerjev svežih, zamrznjenih ter konzerviranih prehrambnih artiklov v Sloveniji. Ima lastna transportna sredstva in dobro opremljene skladiščne prostore na dveh lokacijah (Kranj in Kozina), ki so vrhunsko opremljeni v skladu s HACCP pravili in zadostujejo zahtevni hladni verigi transporta hranil.

Podjetje trguje po celotni Evropi z različnimi artikli, razpošilja lignje, ribe, rake in druge morske sadeže, sire, mlečne izdelke, sveže perutninsko in rdeče meso, pred-pripravljene izdelke in drugo, pri čemer njegova uspešnost raste iz leta v leto. Podjetje sledi vsem trendom na področju trgovanja, saj je leta 2019 začelo z uspešno digitalizacijo svojega poslovanja, saj so med drugim vzpostavili tudi uspešno spletno trgovino s prehrambenimi artikli, imenovano ZAGRIZ. Podjetje se tako uspešno, dinamično in premišljeno prilagaja novostim na aktualnih trgih, vpeljuje novitete na vseh področjih, predvsem nove načine distribuiranja artiklov, pridobivanja strank in digitalizacije poslovanja.

Družinsko podjetje

Njegova lastniška struktura je razdeljena med družinske člane Markovič v skupni lasti 51 %, Tima Pajerja z 20 % ter Klemna Dolžana z 29 % lastninskim deležem. Vsi so si bili enotni, da med pandemijo koronavirusa prilagodijo svoje poslovanje povečanemu povpraševanju po spletnemu nakupovanju in brezstični dostavi.

Naslednji projekt podjetja (poleg spletne trgovine s prehrano ZAGRIZ) je bil vzpostavitev mreže hlajenih paketomatov, postavljenih na najpogosteje obiskane lokacije po celotni Sloveniji. Strankam se bo na ta način omogočil prevzem izbranih prehrambnih izdelkov kadarkoli, brez čakalne vrste ter z minimalnim tveganjem za okužbo.

Ob dodatni ponudbi lokalne hrane je družba znatno razširila tudi nabor artiklov v spletni trgovini ZAGRIZ in poskrbela za varnejše mednarodno poslovanje, k čemer so v veliki meri prispevale prav finančne rešitve Gorenjske banke.

Monsun

Rkph3641

Gorenjska banka: zanesljiv partner na poti do uspeha

Prvi stik z Gorenjsko banko

Prvi stik podjetja Monsun z Gorenjsko banko je bila ugodna ponudba dolgoročnega posojila. Z njim je družba delno refinancirala obstoječe posojilo in si z daljšo ročnostjo zagotovila boljši denarni tok, kar ji omogoča stalno vlaganje viška finančnih sredstev v nadaljnji razvoj. Z željo po varnejšem mednarodnem poslovanju je temu dodala akreditivno poslovanje, Gorenjska banka pa ji je omogočila COVID moratorij za leto 2020 na obstoječem dolgoročnem posojilu in ji obenem pomagala pridobiti dolgoročno posojilo za obratna sredstva s poroštvom Republike Slovenije.

Poslovni izzivi številnih mikro podjetij 

Pandemija je nedvomno spremenila poslovno stanje marsikaterega podjetja, slabše poslovanje tekom preteklega in letošnjega leta pa prav tem onemogoča vložek v rast ter razvoj. Moratorij na obstoječe posojilo je zato lahko dobra rešitev, saj omogoča investicije v projekte, ki so že v teku, pa tudi tiste, ki jih posamezno podjetje šele začenja izvajati. Družba Monsun je denimo na ta način ob pomoči Gorenjske banke sredstva vložila v postavitev mreže hlajenih paketomatov po celotni Sloveniji in širitev spletne trgovine Zagriz ter tako poskrbela za stabilnejše poslovanje v prihodnosti.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica