Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Pomoc Druzini Gorenjska Banka

Pomoč družini in socialno šibkejšim

Ker rast in napredek vsakega med nami temeljita na družini, se v Gorenjski banki skozi sodelovanje pri projektih, ki izboljšujejo kakovost bivanja, trudimo olepšati vsakdan otrok, mladih družin ter socialno šibkejših skupin.

Podpora Druzini

Podpora družini

Svojim strankam, zaposlenim in lokalni skupnosti stojimo ob strani v vseh življenjih obdobjih. Pomemben del uresničevanja poslanstva banke zato predstavlja regijski projekt Podpora družini. Po tem, ko smo v letu 2022 prenovili poporodne sobe v Porodnišnici Ljubljana, smo v letu 2023 v okviru projekta omogočili prenovo sedmih otroških vrtcev po vsej Sloveniji v skupni vrednosti 150.000 evrov.

S tem utrjujemo našo zavezo za izboljšanje pogojev, v katerih odraščajo in se razvijajo naši najmlajši.

Žoge vsem zmajčkom (NK Olimpija)

V sodelovanju z NK Olimpija v projektu Žoge vsem zmajčkom med slovenske otroke delimo 10.000 nogometnih žog. S tem želimo otroke spodbuditi k športni igri z žogo, ki kot oblika druženja in preživljanja prostega časa pozitivno vpliva na razvoj posameznika in družbe ter otrokom skozi igro predstaviti načela poštene igre oz. »fair play« s sporočilom spoštovanja do drugačnih in drugače mislečih.

Olimpija 10000 Zog

V Kranju Dobro V Srcu Mislimo

V Kranju dobro v srcu mislimo (Društvo prijateljev mladine Kranj)

Projekt V Kranju dobro v srcu mislimo je nastal na pobudo župana Mestne občine Kranj, pridružila pa sta se mu še Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Društvo prijateljev mladine Kranj, ki sta nazadnje prevzela celotno organizacijo. Poleg teh sodelujejo kranjske osnovne šole, Center za socialno delo Kranj in Društvo upokojencev Kranj, prav tako gospodarstveniki, podjetja ter posamezniki, živeči in delujoči v Kranju. Vsi našteti se vsakega decembra združijo, da bi pomagali socialno šibkejšim občanom.

Hvalevredni akciji se vsakoletno pridružujemo tudi v Gorenjski banki in prispevamo del finančnih sredstev ter na ta način pomagamo polepšati praznike številnim kranjskim družinam oziroma v njihov dom vnašamo vzdušje, ki ga pomnijo vse leto.

One Team (Košarkarski klub Cedevita Olimpija)

Evroliga je v sodelovanju z evropskimi košarkarskimi klubi razvila celosten program družbene odgovornosti One Team, ki temelji na pomoči marginaliziranim skupinam znotraj lokalne skupnosti. Za tem stojijo klubi, ki s pomočjo košarke in športnih načel ter etike spodbujajo gibanje in igro.

V sezoni 2021/22 smo s Košarkarskim klubom Cedevita Olimpija varovancem mladinskega doma Malči Beličeve podarili košarkarske žoge in zanje organizirali športni dan, v okviru katerega so otroci spoznali pomembne socialno-pedagoške vsebine in razvijali svoje gibalne spretnosti.

One Team Kk Cedevita Olimpija Gorenjska Banka

Delamo Dobro

Delamo dobro (Palčica Pomagalčica in dobrodelni škart in Vrtec »Murenčki)

Svoje družbeno odgovorno poslanstvo v Gorenjski banki uresničujemo skozi lasten projekt Delamo dobro, v okviru katerega izbranim društvom prispevamo sredstva na korporativni ravni, medtem ko jim na individualni namenimo čas za različne aktivnosti. S tem med zaposlenimi povečujemo pripadnost banki in spodbujamo medsebojno povezovanje, sočasno pa utrjujemo ter uresničujemo vrednote banke, ki se med drugim kažejo skozi povečanje kakovosti bivanja.

V okviru kampanje najprej predlagamo seznam društev in organizacij, katerih delovanje je povezano s temeljnim področjem družbeno odgovornega delovanja banke, nakar zaposleni izglasujejo dve društvi, ki prejmeta donacijo. V letu 2022 smo tako pomagali dobrodelnemu društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki in Vrtcu »Murenčki«, ki deluje pod okriljem OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem.

Skupaj za otroke (HDD Jesenice)

Rekreacija in šport imata izjemno možnost povezovanja, kolegialnosti in vzbujanja dobre volje, zato si prizadevamo biti partner lokalnim skupnostim, še posebej pa našim najmlajšim omogočiti čim več športnih doživetij. V naše poslanstvo vključujemo tudi naše sponzorirance, s katerimi pripravljamo skupne aktivnosti za marginalizirane skupine otrok in mladostnikov.

Skupaj s HDD Sij Acroni Jesenice smo konec leta 2022 v športni dvorani Podmežakla tako gostili 70 osnovnošolcev Osnovne šole Poldeta Stražišarja iz Jesenic. Otroci so pod vodstvom igralcev članske ekipe spoznali hokej, igralce kluba in se pomerili v spretnostnem premagovanju ovir na poligonu.

Hdd Jesenice Donacija

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica