Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Delamo Dobro

Družbena odgovornost, temeljno poslanstvo Gorenjske banke

Sodelovanje na področju družbene odgovornosti predstavlja pomemben steber Gorenjske banke, s katero dvigamo kakovost bivanja lokalne in širše skupnosti ter krepimo svoje osnovno poslanstvo, vrednote in etične zaveze. Pri tem se osredotočamo na področje varovanja okolja, pomoči družinam in finančno šibkejšim posameznikom ter področje podpore športu.

Tudi v preteklem letu smo nadaljevali naša prizadevanja na področju družbene odgovornosti.

Delamo dobro za razvoj lokalnega okolja

V decembru smo naše družbeno odgovorne aktivnosti nadaljevali s pomočjo lokalnim organizacijam, katerih poslanstvo je nesebična pomoč otrokom, družinam in posameznikom v stiski. V dobrodelni projekt, ki ga imenujemo »Delamo trojno dobro« smo vključili tudi zaposlene in jim omogočili, da sodelujejo pri izbiri organizacij, ki jih bomo s finančno donacijo podprli. Organizaciji, ki sta bili letos izbrani na internem razpisu sta dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki in Vrtec »Murenčki«, ki deluje pod okriljem OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem.

Vrtec »Murenčki« v središče postavlja otroke, njihove individualne razlike v razvoju in učenju ter upošteva celostni in uravnotežen razvoj s pestro ponudbo vsebin, oblik in metod dela. Posebno pozornost namenjajo tudi delu z otroci s posebnimi potrebami. S finančno donacijo banke bo vrtec zagotovil senzorno sobo, ki bo pomagala razvoju otrok s posebnimi potrebami in dodatni material za njihov razvoj (senzomotorične pripomočke, pripomočke za spodbujanje kognitivnega razvoja …).

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki s svojimi aktivnostmi že vrsto let pomaga številnim otrokom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij, z našo finančno donacijo bodo lahko svoje poslanstvo nadaljevali in pričarali nasmeh na obraze še več otrok iz ranljivih skupin.

Poleg finančne donacije izbranima organizacijama pomagamo tudi vsi zaposleni v Gorenjski banki, ki za obe organizaciji zbiramo likovne pripomočke, s katerimi bodo lahko ustvarjali številni otroci.

Letos ponovno podpiramo dobrodelno akcijo Zveze prijateljev mladine Kranj »V Kranju dobro v srcu mislimo«. Poleg finančne donacije smo v sklopu humanitarne akcije v naših poslovalnicah organizirali zbiranje hrvaških kovancev, ki jih bomo po zaključeni akciji podarili Zvezi prijateljev mladine Kranj. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena za pomoč družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski.

Hrvaške kovance zbiramo še vse do konca leta in vas vabimo, da jih prispevate tudi vi, v izbranih poslovnih enotah Gorenjske banke.

S športniki rišemo nasmehe na otroške obraze

V Gorenjski banki smo aktivno vpeti v aktivnosti na področju družbene odgovornosti in k podpori skupnostim in organizacijam, ki delujejo v našem lokalnem okolju. V naše poslanstvo z veseljem vključujemo tudi naše sponzorirance, s katerimi pripravljamo skupne aktivnosti za marginalizirane skupine otrok in mladostnikov.

Letos smo na tak način sodelovali z dvema sponzorirancema – s košarkarskim klubom Cedevita Olimpija in hokejskim društvom HDD Sij Acroni Jesenice, s pomočjo katerih smo pričarali nepozabne športne dneve številnim otrokom.

V sodelovanju s KK Cedevita Olimpija smo varovancem mladinskega doma Malči Beličeve podarili nove košarkarske žoge in pripravili nepozabni športni dan, kjer so otroci uživali v igri košarke in druženju z zvezdniki kluba.

Skupaj s HDD Sij Acroni Jesenice smo v športni dvorani Podmežakla gostili 70 osnovnošolcev Osnovne šole Poldeta Stražišarja iz Jesenic in otrokom s posebnimi potrebami pripravili nepozabni športni dan. Otroci so spoznali hokej, igralce kluba in se pomerili v spretnostnem premagovanju ovir na poligonu.

One Team Kk Cedevita Olimpija Gorenjska Banka

Hdd Jesenice Donacija

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica