Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Mathieu Stern 1zo4o3z0uja Unsplash (1)

Pravočasno uredite zamenjavo hrvaških kun v evre

Hrvaška bo s 1. januarjem 2023 vstopila v evro območje in kot uradno valuto s tem dnem uvedla evro. Svetujemo vam, da zato čim prej poskrbite za zamenjavo hrvaških kun v evre.

Kako zamenjati hrvaške kune v evre?

Gorenjska banka bo HRK bankovce odkupovala do konca leta 2022 in sicer do vključno 29. 12. 2022 v vseh poslovalnicah,  po tem datumu pa samo še v poslovalnici na Bleiweisovi cesti 1 v Kranju. Priporočamo, da morebitne menjave opravite čim prej in se s tem izognete gneči na bančnih okencih ob koncu leta. Dvige večjih zneskov (višjih od 22.000 HRK) je potrebno najaviti vsaj tri dni vnaprej, preko e-naslova info@gbkr.si ali preko spletnega obrazca.

Od 1. januarja 2023 do predvidoma 28. februarja 2023 pa bo menjava HRK bankovcem možna le še v Banki Slovenije.

Vas zanima, kaj se bo zgodilo s kunami na vašem računu po 31. decembru?

Komitenti, ki imate na svojem transakcijskem računu hrvaške kune, jih lahko že sedaj zamenjate v evre po veljavnem menjalnem tečaju, ki je objavljen na tečajnih listah banke.  Pologi valute HRK na transakcijske račune so možni samo še do 1. 12. 2022.

Stanja v HRK na vašem transakcijskem računu bo banka samodejno konvertirala v EUR na dan 31. 12. 2022 po fiksnem tečaju 7,53450 HRK za 1 EUR.

Želite plačilo v valuti HRK izvesti še letos?

Zadnji dan za predložitev plačilnega naloga v valuti HRK, za katerega želite, da bo izvršen še v letu 2022, je 29. 12. 2022.

Vas zanima, kako lahko s HRK kovanci pomagate?

Medtem ko v banki ne omogočamo menjave HRK kovancev, sodelujemo v dobrodelnem projektu z Društvom prijateljev mladine Kranj in vabimo stranke, da v izbranih poslovalnicah Gorenjske banke podarijo HRK kovance v dobrodelne namene za humanitarni projekt »V Kranju dobro v srcu mislimo«.

Hrvaške kovance lahko podarite do konca leta v poslovnih enotah Kranj (Bleiweisova cesta 1), Škofja Loka, Radovljica in Ljubljana (Dunajska Vertikala).

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za pomoč družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski. S skupnimi močmi jim bomo polepšali prihajajoče praznične dni.

Za dodatne informacije ali nasvet za upravljanje z vašimi finančnimi sredstvi so vam na voljo naši prijazni in strokovni svetovalci, na telefonski številki 04 20 84 312 ali preko e-naslova info@gbkr.si.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica