Link Link Novi Link Izračun kredita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Dvig Limita Pri Brezsticnem Poslovanju

Dvig limita pri brezstičnem poslovanju s 25 na 50 evrov

S 1. 6. 2022 se bo zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Mastercard dvignila s 25 na 50 evrov. S tem se pridružujemo drugih evropskih državah ter omogočamo še hitrejše in enostavnejše plačevanje pri trgovcih, ki je hkrati varno.

 

Za plačilo, do vključno 50,00 evrov, na POS terminalu na prodajnem mestu v Sloveniji tako ne bo več potreben vnos PIN številke.

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstičnem plačevanju, pa so na kartici še vedno postavljene omejitve, ki so odvisne od posamezne banke oz. od izdajatelja kartice. V Gorenjski banki je določena zgornja omejitev na 150 EUR, kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN številke. To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez PIN-a, ki je določen kot zgornja omejitev, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS terminalu vpisati PIN številko vaše kartice.

Če želite poskrbeti za dodatno varnost, uporabite možnost varnostnih SMS obvestil, ki vas nemudoma opozorijo na vsako transakcijo, ki je bila v Sloveniji ali v tujini opravljena z vašo plačilno kartico.

 

Kako plačam z brezstično kartico Mastercard?

Da opravite nakup, preprosto prislonite svojo brezstično kartico Mastercard, obesek za ključe ali pametni telefon na čitalnik na prodajnih mestih, ki omogočajo brezstično plačevanje.

 

Kako deluje brezstično plačevanje?

Brezstično plačevanje uporablja vgrajen računalniški čip in radijsko anteno. Ko prislonite brezstično kartico ali drugo napravo na terminal, so podrobnosti plačila brezžično poslane v Mastercard mrežo.

 

Kje vse lahko brezstično plačujem?

Povsod, kjer vidite simbol  Simbol Za Brezsticno Placevanje za brezstično plačevanje, lahko plačate tako, da preprosto prislonite vašo kartico. To vključuje restavracije s hitro prehrano, bencinske črpalke, lekarne, stadione, živilske trgovine in še več.

Če ne vidite simbola za brezstično plačevanje, lahko svojo brezstično kartico še vedno vstavite v režo in plačate s pomočjo čipne tehnologije ali potegnete magnetni trak kartice skozi POS terminal.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica