Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Trajnostni sprehodi 2024

Prijavite se na sprehode z Ekologi brez meja

Spodbujanje trajnostnega načina življenja je ključno za ohranjanje okolja in ustvarjanje boljše prihodnosti. V sodelovanju z Ekologi brez meja bomo tudi letos organizirali brezplačne trajnostne sprehode po Kranju in Ljubljani.

Šole, fakultete in društva – prijavite se!

Gorenjska banka in Ekologi brez meja za bolj zeleno prihodnost

V Gorenjski banki uresničujemo strateško zavezo k trajnostno naravnanemu poslovanju s poudarkom na aktivnem upravljanju okoljskih ter družbenih vidikov poslovanja in odgovornega korporativnega upravljanja (ESG). Naše aktivnosti vključujejo podporo ekološkim projektom, ki se osredotočajo na zmanjšanje odpadkov, promocijo recikliranja in izobraževanje javnosti o pomenu trajnostnega ravnanja.

 

Tudi svoje stranke želimo usmeriti k načelom trajnostne potrošnje. Ta sloni na upoštevanju različnih vidikov vpliva kupljenih izdelkov in storitev na okolje ter zavestnemu, odgovornemu nakupovanju, skladnemu z resničnimi potrebami. Gre za premišljene odločitve o tem, kaj, koliko in kje kupovati ter za nakupovalne navade, ki izkazujejo razumevanje tako verige potrošništva kot krožnega gospodarstva pa tudi dejstva, da smo vsi le del večjega ekosistema.

 

Pri ozaveščanju o trajnostni potrošnji bomo tudi leto sodelovali z Ekologi brez meja, eno vodilnih organizacij na področju varovanja in zaščite okolja v Sloveniji. Skupaj si prizadevamo za ohranitev naravnih virov, zmanjšanje okoljskega odtisa in spodbujanje ekološke ozaveščenosti.

 

Trajnostni sprehodi: zabavni in izobraževalni

Skupaj z Ekologi brez meja tudi letos skupaj organiziramo brezplačne trajnostne sprehode po Kranju in Ljubljani. Sprehod po mestu ponuja vpogled v lokalne ideje za trajnostno nakupovanje, predstavitve trgovcev ter njihovih izdelkov in storitev, obogaten pa je z ekološkimi podatki in nasveti Ekologov brez meja za bolj okolju prijazno delovanje.

 

Sprehode bomo predvidoma izvedli v jeseni 2024. Pot traja približno 1,5 ure.

Več o sprehodih v letu 2023

Trajnostni sprehodi z Ekologi brez meja

Foto: Renata Zadravec, Tamara Kastelic, Katja Sreš

Šole, fakultete in društva – prijavite se

Trajnostni sprehodi z Ekologi brez meja

Na trajnostne sprehode se lahko preko razpisa lahko prijavijo osnovne šole, srednje šole, fakultete ter nevladne organizacije in društva.

Prijave potekajo do 15. 6. 2024 na spletnem mestu Ekologi brez meja, kjer je objavljen prijavni obrazec. Izbrane prijavitelje bomo predvidoma septembra 2024 kontaktirali za podroben dogovor o terminih izvedbe sprehodov.

 

Prijavite se

 

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica